Legendák Viadala

Lacazette utolsó Arsenalos szezonja lehet a mostani?!

Herczeg Zsolt
Herczeg Zsolt
újságíró, 2020 február 26. 19:00

Angol sajtóértesülések szerint amennyiben az Arsenal nem kvalifikálja magát a jövő évi BL “csatába”, úgy könnyen lehet, hogy Alexandre Lacazettenek is ajtót kell nyitniuk. 

A klub és a játékos régóta tárgyalja a francia csillag 2022-ben lejáró szerződésének meghosszabbítását, ám egyelőre nem jutnak dűlőre. Ennek pedig több oka is van, elsősorban a hírek szerint Lacazette szeretne a BL-ben játszani és egyelőre ezt a feltételt az Arsenal nem tudja teljesíteni.

Tetézi a bajt, hogy Lacazette “nagy barátja” a csapat legjobb játékosa, Pierre-Emerick Aubameyang is “hasonló cipőben jár”, ráadásul a gaboni szerződése már a jövő nyáron “kifut”, ám az ő esete egyelőre könnyebnek tűnhet.

A csapat insiderei úgy tudják, hogy egyelőre a vezetőség prioritása elsősorban a nagy tehetség Bukayo Saka megtartása, majd utána jöhet Aubameyang és csak ezek után sorolják a Lacazette-ügyet. 

Ez valamelyest érthető is Artetaék részéről, ugyanis a francia csatár finoman szólva sincs csúcsformában idén. Minden sorozatot figyelembe véve 24 mérkőzésen “csak” 8-szor volt eredményes, ezek mellett pedig kiosztott 3 gólpasszt. Valamint látva az elmúlt bajnoki mérkőzéseket a spanyol edző előszeretettel kezdi fokozatosan beépíteni Eddie Nkethiát is csatár pozícióba, ami ismételten csak gyengít Lacazette tárgyalási alapjait.