Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Karanténba kerülhet a Spurs sztárja

Az angol labdarúgás egyik legjobb játékosára is hatással van a koronavírus: a jelenleg hazájában tartózkodó dél-koreai Heung-Min Son elővigyázatosságból egy darabig nem teszi be a lábát a Tottenham edzőközpontjába a visszatérte után.

„Az iránymutatás a hivatalos szervektől, a kormánytól jön, ehhez nem fűzök hozzá semmitSenki vagyok, nem vagyok szakértő. Megkaptuk a tanácsokat, amelyekről a klub a hatóságoktól értesült, természetesen követjük majd ezeket. Ezért mondom, hogy ha Son visszatér Szöulból, a protokoll szerint egy darabig nem lesz majd velünk. Hogy hol lesz? Ezt nem tudom pontosan, a biztonsági előírásokat kell követnünk” – nyilatkozta a kialakult helyzetről José Mourinho.

A portugál menedzser néhány reménykeltő gondolatot is megosztott az újságírókkal a 27 éves játékossal kapcsolatban.

„Hamarosan visszatér az országba. Ezután természetesen a protokoll szerint kell eljárnunk vele kapcsolatban, hiszen Szöulból repül ide. Ha elkezdődik a rehabilitációja, mindent elkövetünk majd, hogy néhány meccsre visszatérjen még ebben az idényben, de elképzelni sem tudom, hogy mikorra várható ez. Ám van rá esély, hogy még a szezon vége előtt Son és Harry Kane is pályára léphet” – idézi a portugál szakembert a Daily Mail.

A Spurs dél-koreai támadójának karja február közepén, az Aston Villa elleni mérkőzésen tört el. A találkozót Son sérülése ellenére is végigjátszotta és két gólt szerzett a 3-2-es Spurs-sikerrel véget érő meccsen. Először néhány hétig tartó kihagyásról lehetett olvasni, azonban José Mourinho később elárulta, hogy súlyosabb a helyzet – a dél-koreai labdarúgót meg kellett műteni, és Mourinho akkori nyilatkozata szerint könnyen előfordulhat, hogy ebben az évadban már nem léphet pályára. A labdarúgó Dél-Koreába utazott, hogy megoperálják, ezért nem tartózkodik most az Egyesült Királyságban.

A biztonsági intézkedésre azért lesz szükség, mert a Kínából decemberben indult koronavírus-járvány jelenleg leginkább a Koreai Köztársaságban terjed, ahol több mint 2300 fertőzött beteget tartanak nyilván és 16-an haltak meg.

A sérülésektől tizedelt észak-londoni együttes az angol bajnokságban 27 forduló után a hatodik helyen áll, a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében pedig hazai pályán egygólos hátrányba került a Gulácsi Pétert és Willi Orbant foglalkoztató RB Leipziggel szemben. Mourinho csapata vasárnap 15:00-tól a Wolverhamptont fogadja hazai pályán a Premier League-ben.