Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újabb halasztás Olaszországban, elmarad a Kupa-elődöntő – HIVATALOS

Egyre súlyosabb a helyzet Olaszországban a koronavírus-járványt illetően, ahelyett hogy javultak volna a dolgok, egyre több beteget regisztrálnak, amely újabb mérkőzés-halasztásokat eredményezett…

Az olasz szövetség először zárt kapusként engedte volna lejátszani a Juventus-AC Milan Olasz Kupa elődöntő visszavágóját, azonban a kedd esti bejelentés értelmében a találkozót későbbi időpontra halasztották.

Olaszországban az előző két bajnoki fordulóból is halasztottak el mérkőzéseket, és egyelőre sajnos nem lehet tudni, hogy a hétvégén mennyi találkozót rendeznek meg, de már elkezdődtek az egyeztetések az esetleges pótlásokról is.

Továbbá az ANSA hírügynökség arról számolt be, hogy az olasz kormány fontolgatja a sportesemények szüneteltetését. A kormányt tudományos bizottsága tájékoztatta arról, milyen kockázattal jár a sportesemények megrendezése a koronavírus terjedése szempontjából:

“Harminc napig minden olyan eseményt,beleértve a sporteseményeket, szüneteltetni kell, mert ezeken nem megoldható, hogy az emberek legalább egyméteres távolságot tartsanak egymástól. Ez az egyike a tudományos bizottság javaslatának, amelyre Giuseppe Conte miniszterelnök kérte fel a testületet. Ha a javaslatot elfogadják, életbe fog lépni a tilalom.”

Olaszországban hétfőről keddre 428-cal nőtt a koronavírusos megbetegedések száma, egy nap alatt 27-en hunytak el az országban a betegségben, amelyből 160-an kigyógyultak.