Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Argentína: hétvégén bajnokot avatnak

Elérkeztünk a rendkívül kiélezetten alakuló argentin bajnokság (Superliga) záró fordulójához, ezen a hétvégén eldől, hogy ki lesz a 2019-2020-as idény bajnoka, vagy mégsem…?

A záróforduló előtt az előző körben pontot vesztő River Plate előnye egyetlen pontra olvadt az őket üldöző Boca Juniors előtt, kettejük közül fog kikerülni az idei pontvadászat bajnoka – a “Milliomosok” 37., a “genovaiak” a 34. elsőségükre hajtanak. Amennyiben a végelszámolásnál a két óriás egyenlő pontszámmal végez, akkor egy mindent eldöntő mérkőzés fogja meghatározni a végső győztes kilétét.

Mindkét csapat magyar idő szerint vasárnapra virradóra, hajnali 1 órától fog pályára lépni: a River az Atlético Tucumán vendége lesz, a Boca pedig a Diego Maradona által trenírozott Gimnasia La Plata csapatát fogadja. És hogy ki lesz a bajnok?

A River Plate lesz a bajnok, ha:
– legyőzi az Atléticót
– döntetlent játszik, de a Boca sem nyer
– kikap, de a Boca is veszít

A Boca Juniors lesz a bajnok, ha:
– megnyeri az utolsó meccsét, és a River nem győz

Pontegyenlőség, és bajnoki döntő következik be, ha:
– a River veszít, a Boca pedig döntetlent játszik

A záró fordulóban azonban nem csak a bajnoki cím kérdése maradt nyitva, hanem a harmadik helyezett sorsa is, amely a dobogón kívül a jövőévi Libertadores-kupa-indulás miatt lenne nagyon fontos. Egészen hihetetlenül kiélezett a csatározás: a harmadiktól a hetedik helyig öt csapat rendelkezik azonos pontszámmal, de a nyolcadik is csak egy pontra van mögöttük, és matematikailag akár még további kettő is odaérhet. Matematikus legyen a talpán, aki ki tudja számolni, hogy ki az esélyes közülük, mindenesetre versenyben van a címvédő Racing Club mellett többek közt a Vélez Sarsfield (Gabriel Heinze csapata) és a Defensa y Justicia (Hernán Crespo klubja) is.

A 23. forduló menetrendje

A bajnokság aktuális állása

További argentin focival kapcsolatos naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!