Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: a játékosok nem akarnak játszani a koronavírus miatt

Az olasz kormány és a Serie A vezetősége hiába döntött úgy, hogy hétvégén zárt kapus mérkőzésekkel folytatódhat az olasz bajnokság 2019-2020-as idénye, a koronavírus-fertőzéstől félő játékosok nem feltétlenül így gondolják…

A játékosok szövetségének elnöke, az egykori válogatott labdarúgó, Damiano Tommasi felszólította a liga vezetőségét, hogy függesszék fel a bajnokság küzdelmeit, miután a játékosok többsége veszélyesnek érzi a kialakult szituációt.

A játékosok közül Mario Balotelli vállalta véleményét a nyilvánosság előtt, aki szerint “az egészség, sokkal fontosabb az üzletnél”.

Az olasz lapok szerint az Észak-olasz régiókból származó csapatok idegenbeli utazásai, vagy a más régióból származó ellenfelek lombardiai, piemonti, venetói vendégjátékai komoly potenciális veszélyt hordozhatnak magukban a fertőzés szempontjából.

Olaszországban sajnos nagyon gyorsan terjed a járvány, szombaton például több mint ezer új beteget regisztráltak. Az elmúlt két hétben az eddig megfertőződöttek létszáma elérte az 5883-t, közülük 589-en már meggyógyultak. A betegekből 2651 személy szorul kórházi kezelésre, 567-et intenzív osztályon ápolnak, több mint felüket, 359 embert az északnyugati Lombardia tartományban.

Immár harmadosztályú labdarúgóknál, és például a szintén Serie C-s Novara klubelnökénél is megállapították a betegséget.