Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: ezt a fordulót még lejátsszák, rendkívüli ülés következik

Ahogyan arról beszámoltunk, a játékosok nem szeretnék folytatni a jelenlegi körülmények között az olasz bajnokság (Serie A) 2019-2020-as kiírását, miután veszélyben érzik magukat…

Vasárnap délután a 12:30-ra kiírt Parma-SPAL zárt kapus találkozó mintegy 75 perces késéssel vette kezdetét, ugyanis az olasz sportminiszter és a labdarúgó-szövetség elnöke a bajnokság beszüntetését kezdte el  követelni nem sokkal a kezdés előtt. A játékosok már az öltöző folyosón sorakoztak, amikor megkapták a hírt, hogy nem játszhatnak, ám végül újabb tanácskozást követően 13:45-kor mégis játszhattak a felek.

Jelen állás szerint úgy néz ki, hogy a vasárnapra és a hétfőre tervezett, múlt hétvégéről elhalasztott mérkőzések pótlását még megtartják, a keddi napra pedig az olasz szövetség keddre rendkívüli ülést hívott össze a kormánnyal, a Serie A vezetőségével és a klubokkal. Jó eséllyel ezen a tanácskozáson az a döntés születik, hogy felfüggesztik a bajnokságot, és megjósolhatatlan, hogy mikor folytatódhat, vagy mi alapján hirdetnek végeredményt.

A La Gazzetta dello Sport úgy tudja, a játékosok érdekvédelmi képviselete sztrájkkal fenyeget, ha nem törődnek az egészségükkel. Olaszországban sajnos nagyon gyorsan terjed a járvány, naponta több mint ezer új beteget regisztrálnak, és az északi országrészben már számos régió le lett zárva.

Szintén a vasárnapi nap történése, hogy a Serie C-s Reggio Audace gárdájának 27 esztendős játékosánál, Alessandro Favallinál is diagnosztizálták a vírust.