Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2020: Balotellinek még sokat kell tennie a részvételért

Olaszország legnagyobb példányszámú napilapja, a Corriere della Sera holnap reggel interjút fog megjelentetni az olasz válogatott szövetségi kapitányával. A Roberto Mancinivel készített anyagból pedig már most kikerült egy érdekes szemelvény.

<blockquote class=”twitter-tweet”><p lang=”und” dir=”ltr”><a href=”https://twitter.com/hashtag/NuovaFotoProfilo?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw”>#NuovaFotoProfilo</a> <a href=”https://t.co/lipCcgOrzD”>pic.twitter.com/lipCcgOrzD</a></p>&mdash; Mario Balotelli (@FinallyMario) <a href=”https://twitter.com/FinallyMario/status/1093553714521083905?ref_src=twsrc%5Etfw”>February 7, 2019</a></blockquote> <script async src=”https://platform.twitter.com/widgets.js” charset=”utf-8″></script>

Ez a bizonyos részlet pedig arra a kérdésre próbál választ adni, hogy a hullámzó pályafutású Mario Balotellinek van-e még esélye arra, hogy majdnem két év után esetleg újra kap-e meghívót az olasz válogatottba.

Szinte hihetetlen, de idén nyáron már harminc éves lesz Balotelli. A több sztárcsapatot (Internazionale, Manchester City, Liverpool, Milan, Marseille) is megjárt bajkeverő a kék-feketéken kívül talán csak a szerény Nice-ban tudta kiteljesíteni magát. A francia kiscsapatnál 2016 és 2019 között tudott méltó lenni saját tehetségéhez. A 36-szoros válogatott csatár közben négy év szünetet követően, még 2018-ban visszatérhetett az olasz nemzeti együttes be is, ám lassan két éve már, hogy újfent, és rendre meghívó nélkül marad. Roberto Mancini egyfajta mentora volt Balotellinek még Milánóban és Manchesterben is, bár kapcsolatuk nem volt mindig rózsás. Most azonban nem tűnik túl valószínűnek, hogy az olasz szakember a nyári Eb-n számít-e egykori kegyeltjére:

„Ez rajta múlik. Bizonyára többet kell tennie, mint amit eddig mutatott.”

– nyilatkozta Mancini.

Balotelli a Serie A-ban tökutolsó Bresciaban alapembernek számít, ám tizenkilenc meccsen elért öt találata valóban édeskevés.