Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Miután Zidane-nak már nem kell, európai topklubok csapnának le Jovicra

A Real Madrid szerb csatára, Luka Jovic teljesen kikerült Zinedine Zidane bizalmi köréből, viszont más klubok még így is tárt karokkal fogadnák. 

Egy évvel ezelőtt Luka Jovic volt az európai futball egyik legígéretesebb tehetsége. A szerb csatárért egész Európa licitált, amit végül a Real Madrid nyert meg. A spanyolok 60 millió eurót fizettek érte az Eintracht Frankfurtnak, ahol az előző szezonban kiváló formában futballozott: a szerb támadó 48 gólt szerezett 48 mérkőzésen minden sorozatot figyelembe véve a német csapatban.

Madridba érkezés óta Jovic értéke folyamatosan zuhan. A 22 éves támadó minden sorozatot figyelembe véve mindössze 770 percet kapott Zinedine Zidane-tól, amivel csak a 19. leggyakrabban használt játékos a keretben ebben az idényben. Ez idő alatt 2 gólt szerzett, ami azt jeleneti, hogy 192,5 percenként talál be a kapuba, és emellett még két gólpasszt is kiosztott.

Jovicnak még annak ellenére sem ad lehetőséget Zidane a legutóbbi három mérkőzésen, hogy tökéletesen egészséges volt, helyette viszont Marianót rakta be a keretbe, akit eddig szintén nagyon mellőzött, és a Barcelona elleni két percét kivéve nem lépett még pályára a bajnokságban a szezonban. Mióta Jovic egy fantasztikus gólt lőtt az Osasuna ellen, ami akár megadhatta volna a kellő önbizalmat a támadónak, még a keretbe sem nevezte Zidane.

Jovic rossz helyzete a Real Madridnál több európai klub érdeklődését is felkeltette, akik szívesen igazolnák le úgy is, hogy ez a szezon számára már biztosan kuka. Ha nem is adják el, szinte biztos, hogy kölcsön adják a nyáron. Leginkább a Napoli szeretné a soraiban tudni a csatárt, akik már tavaly nyáron is harcban álltak érte, de Premier League klubok érdeklődéséről is hallani.