Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Real és a Barca verseng a Lyon fiatal játékosáért

A Ligue 1-ben nem rég egy 16 éves tehetség tűnt fel az Olympique Lyon színeiben – már most a legnagyobb klubok próbálják megszerezni.

Hamarosan sok pénzt kereshet majd a Lyon. Legnagyobb reménységük ugyanis elképesztő karriert építget – nem sokáig lehet majd Franciaországban tartani. A 16 éves Rayad Cherki ugyanis a klub saját neveléseként felkerült a felnőttek közé és már 6 bajnokin jutott szóhoz, de az Ifi BL-ben, a kupában és a felnőtt Bajnokok Ligájában is láthattuk már idén. A francia kupában 3-, az UEFA Ifjúsági Ligában pedig 5 gólig jutott (4 meccsen) támadó középpályásként.

Nem is csoda, hogy már most óriási a kereslet érte. Az olasz Calciomercato szerint a Juventus mellett a Real Madrid és a Barcelona is nagyítóval figyeli a fiatalember minden megmozdulását és várnak a megfelelő alkalomra, hogy megszerezzék. Jean-Michel Aulas, a Lyon elnöke híres arról, hogy sosem engedi el idő előtt a legnagyobb értékeit. Mindig megvárja a megfelelő pillanatot, hogy a lehető legtöbb pénzért értékesíthessen. Így lesz ez Cherki esetében is, akinek pedig még fejlődnie kell és jó sokat játszani. Tudják ezt a topklubok is, így egy darabig még nem várható ajánlat – 1-2 éven belül viszont könnyen lehet, hogy lecsap majd rá valamelyik sztárklub.