Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2020: decemberben pótolhatják a tornát – sajtóhír

Az UEFA keddi konferenciáján fogja vizsgálni a lehetőségét a nyárra tervezett Európa-bajnokság elhalasztásának, azonban nem biztos, hogy újabb egy évet kell várnunk a kontinenstornára…

Az UEFA jövő keddre videokonferenciát szervez az 55 tagállam részvételével. A szövetség közleménye szerint a fő téma a koronavírus miatt kialakult helyzet egységes kezelése lesz. Az egyeztetésen közös döntést hoznának a nemzeti bajnokságokra és a nemzetközi kupasorozatok felfüggesztéséről és szóba fog kerülni a nyári Európa-bajnokság megrendezése is.

Ugyan a leginkább kézenfekvőnek az tűnik, hogy az Eb-t 2021 nyarára halasszák, az angol Telegraph értesülései szerint a nemzetközi szövetség meg fogja vizsgálni annak a lehetőségét, hogy 2020. decemberében be tudják-e építeni a versenynaptárba a kontinensviadalt. Mindez azért is jöhet jól, mert 2022-ben a katari világbajnokságot egyébként is télen kell lebonyolítani, és legalább tesztelhetnénk a programot, ill. a játékosok is akklimatizálódnának a szezonközi válogatott-tornához.

A 2020-as Európa-bajnokságot az eredeti tervek szerint június 12-től július 12-ig rendezték volna meg 12 különböző európai országban, azonban a világszerte tomboló koronavírus-járvány következtében a nemzeti bajnokságok jelenleg szünetelnek, így a szezon nem zárulhat le a meghatározott időpontig, és egyáltalán nem biztos, hogy nyárra helyre áll az egészségügyi rend.

Ráadásul a minap több pótselejtező is elhalasztásra került a járványhelyzet miatt, az Eb-t mindenképpen halasztani kell, a kérdés már csak az, hogy meddig…