Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Liverpool: van Dijk nem örülne a bajnoki címnek, ha…

1990 óta nem nyert elsőosztályú bajnokságot a Liverpool együttese. A legnépszerűbb angol klub azonban a mostani idényben utcahosszal vezeti a Premier League tabelláját. Sőt, ha a koronavírus nem szól közbe, rekordot jelentő módon akár már márciusban is bebiztosíthatta volna elsőségét a vörösmezes alakulat…

Szinte biztos, hogy valamilyen módon, de befejezik majd egyszer az angol bajnokság 2019/20-as kiírását, lévén a mezőny már megtette a „táv” több, mint kétharmadát. A közvélemény és a szakértői többség az mellett kardoskodik, hogy a Liverpool már jócskán kiérdemelte a bajnoki elsőséget, bár azt még matematikailag még nem sikerült bebiztosítania.

Azonban a Liverpool vezéregyénisége, a Virgil van Dijk nem egy esetlegesen zöldasztalnál elvett bajnoki cím miatt aggódik. A holland védő ugyanis tart attól, hogy a hátralévő meccseket szurkolók nélkül kell majd lejátszania.

„Ha egy üres stadionban nyernénk meg a bajnokságot, és a szurkolók nem lennének ott, akkor igazán csalódott lennék. Nyilvánvaló, hogy ha nem lesz ott a szurkolók az Anfielden, akkor az valódi csapás lesz: senki nem akar rajongók nélkül játszani. Amíg nem döntenek arról, hogy miként is haladunk majd tovább, akár ezzel a pillanattal is szembesülhetünk. De mindent meg fogunk tenni, hogy bajnokok legyünk a rajongóinkért.”

– üzent a harminc éve „éhező” drukkereknek, a 28 éves bekk.