Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Rooney: “ebben a helyzetben a futball a második helyre szorul”

Az angol másodosztályú (Championship) Derby County veterán támadója élesen bírálta az angol döntéshozókat, hogy nem függesztették fel időben a bajnokságot…

Wayne Rooney véleménye szerint sokkal korábban be kellett volna már szüntetni a sportot, az angol szövetség azonban csak azt követően döntött a labdarúgó-bajnokságot április 3-ig való felfüggesztése mellett, hogy Mikel Arteta, az Arsenal menedzsere és Callum Hudson-Odoi, a Chelsea labdarúgója is elkapta a koronavírust:

“A válságstáb legalább meghozta a helyes döntést… Addig úgy kezelték a futballistákat itt Angliában, mint a kísérleti nyulakat. Csütörtökön ültünk a Derby County edzőkomplexumában és vártuk, hogy Boris Johnson mondjon valamit. Az emberek idegesek voltak. Szerencsére a futball vezetői jó döntést hoztak. Sokan nem örülnek ennek, de ebben az esetben a sport a második helyre szorul. Mert ez csak sport. Ha az emberek élete veszélyben van, semmi sem lehet fontosabb. Nem számít, hogy épp a bajnoki cím kapujában állsz, épp a feljutásra pályázol, vagy épp a nemzetközi kupaindulásért harcolsz. Boldogan játszunk akár szeptemberig is, ha így kell lennie. Ha mindenki számára biztonságos lesz a környezet, játszani fogunk.”

Angliában a koronavírus-fertőzések száma átlépte az 1100-at, a halálos áldozatoké pedig a 20-at.