Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Törökország: A korábbi Chelsea-játékos ellenezte a vírus alatti futballt, távozott!

A Cheslea-vel korábban angol bajnoki címet és Bajnokok Ligáját is nyerő John Obi Mikel drasztikus, ám szerinte példamutató lépésre szánta el magát azok után, hogy Törökországban, ha zárt kapuk mögött is, de továbbra is futballoznak a csapatok.

A legutóbb a Trabzonspor-ban futballozó Mikel az Instagramra posztolt (fentebb) pár napja, arról, hogy mennyire nem ért egyet azzal, hogy a törökök nem szüneteltetik a bajnokságokat a koronavírus-járvány tombolása alatt.

A 32 esztendős játékos írásában egyértelműen fogalmazott, mondván most semmi sem lehet fontosabb az emberek egészségének megőrzésénél, éppen ezért gondolja tűrhetetlennek a török helyzetet.

“Az embereknek otthon kellene lenniük a szeretteikkel ebben a nehéz helyzetben. A bajnokságot azonnal be kellene szüntetni!” – Fogalmazott Mikel.

A nigériai válogatott játékos posztjában azt is megemlítette, hogy szerinte így semmi értelme futballozni (…) Utóbbi gondolatával pár nap elteltével sem tudott megbirkózni, ezért, na és persze amolyan ‘példamutatásból’ fel is bontatta szerződését klubjával, lemondva májusig neki járó, hátralévő fizetéséről is.