Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Végre a török bajnokságot is felfüggesztették – HIVATALOS

Az ukrán bajnokság csütörtöki beszüntetése után már csak a török bajnokság (Süper Lig) volt aktív a jelenleg zajló európai ligák közül, azonban a koronavírus-járványra való tekintettel náluk is döntést hoztak…

Ugyan a bajnokság vezetői még szerdán is úgy tervezték, hogy hétvégén tovább folytatódik küzdelem, a török ifjúsági és sportminiszter, Mehmet Kasapoglu csütörtökön egyértelműen bejelentette, hogy a török kormányzat rendkívüli intézkedéseinek részeként betiltotta a profi sporttevékenységet az országban, amíg a koronavírus-járvány tart.

A sportminiszter mostani bejelentése nemcsak a labdarúgásra vonatkozik. A helyi kosárlabda- és röplabdaszövetség elnökével is egyeztetett, mielőtt meghozták a határozatot. Az országban minden profi sporttevékenységet felfüggesztettek, az edzések is megállnak.

Mint ismeretes, a folytatás ellen Jon Obi Mikel annyira tiltakozott, hogy szerdán felbontotta szerződését a listavezető Trabzonspor gárdájával, amely a Basaksehirrel azonos pontszámmal vezeti a bajnokságot nyolc fordulóval a szezon vége előtt, a harmadik Galatasaray pedig három ponttal van lemaradva mögöttük.

Európában jelenleg már kizárólag a tavaszi-őszi rendszerű fehérorosz bajnokság tart, amely éppen a mai napon vette kezdetét, méghozzá az egyik legnagyobb esélyes, a BATE Boriszov vereségével.