Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Luca Toni elárulta, szerinte ki lenne a tökéletes játékos CR7 mellé

Luca Toni pályafutása során 1994 és 2016 között megfordult pár helyen. Volt többek között a Palermo, a Fiorentina, majd a Bayern München gólfelelőse is, de rövid ideig a Juventus kötelékébe is trartozott. Tagja volt a 2006-ban világbajnoki címet nyerő olasz válogatottnak, a minap pedig a Tuttosportnak adott interjújában elemezte a jelenkor legjobb góllöbőinek egy részét, olyan játékosokat, akik szóba kerültek a torinói székhelyű Juventus kapcsán. Vajon ki lesz jövőre Cristiano Ronaldo társa?

„Higuaín továbbra is az egyik legjobb a szakmájában. Bár, a Napolinál töltött időszakához képest megváltozottm, kevesebb gólt szerez, de többet segít a csapatának.” – nyitotta gondolatmenetét a 42 esztendős egykori támadó.

Az utóbbi idpben a Spurs csillaga, Harry Kane is felvetődött az Öreg Hölgynél – „Ő egy igazi középső támadó. Technikás, jó csapatjátékos, és ami a legfontosabb, az utolsó métereken belül halálos. Sok gólt szerez, és mivel csak 26 esztendős, még mindig van lehetősége a fejlődésre.”

Mauro Icardi a Paris Saint-Germain színeiben is jól teljesít, és egyre többször hallani, hogy Torinóba teheti át a székhelyét – „Ő egy kicsit le van maradva. Ha mondjuk Kane kilences, akkor Icardi nyolcas. A PSG támadója ugyanabban a korban van, mint az angol, és nagyszerű befejező is, ám jelenleg kevésbé komplett. Fejlesztenie kell a csapatjátékán. Ennek ellenére az, hogy a támadásban szerzett tapasztalatot olyan csillagokkal oszthatja meg, mind Neymar és Mbappé, minden bizonnyal jobbá teszi őt.”

További három kiváló támadó, így  Gabriel Jesus, Erling Braut Haaland és Timo Werner is szóba került az interjú során – „Gabriel Jesus nyolc és feles, Haaland hét és feles, Werner hetes. Igaz, hogy utóbbi német válogatott, és a Leipziggel meglepetésre továbbjutott a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe, de még nagyon sokat kell felmutatnia Kane-hez vagy Icardihoz képest. Haaland egy nagyon erős, 2000-ben született játékos, nagy hatással volt Európára, és továbbra is sok gólt szerez a Borussia Dortmundban, hasonlóan, ahogy az RB Salzburgban is tette. De egy fiatalembernél nem azt lényeges tudni, hogy mennyire jó jelen pillanatban, hanem inkább azt a fejlődést, amit az elkövetkezendő három évben bemutat. Ha ilyen sebességgel fog növekedni, akkor egy nagyszerű középső támadóvá fog válni.”

Toni mégis úgy véli, hogy Cristian Ronaldo mellée a Manchester City sztárja lenne a legideálisabb megoldás – „Gabriel Jesus gyors, technikás, gólpasszokat ad. Az említett támadók közül a Manchester City brazilját nevezhetnénk a legkevésbé támadónak, de véleményem szerint ő lenne a legmegfelelőbb arra, hogy Cristiano Ronaldóval játsszon. Hiszen CR7 nem egy tiszta középcsatár, hanem ő az, aki a legtöbb gólt szerzi, és a legtöbb gólt is kell szereznie. Egy olyan támadó, aki túlságosan is támadó, mint például Kane, aki egyébként a 30 év alatti játékosok közül a legjobb, nem feltétlenül lenne képes csodálatos meccset produkálni Cristiano Ronaldóval. Gabriel Jesusban sokkal inkább látom mindezt. Gólt szerez a City-nek, de nagyon sok gólpasszt is kioszt, teret nyit a csapattársainak, letámad, és még mindig csak 22 éves.”