Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megszólalt az Olaszországban futballozó magyar játékos

A koronavírus-járvány által leginkább Olaszországot érték súlyos veszteségek, a pénteki napon például 627 halálos áldozatot és több mint 6 ezer új fertőzöttet regisztráltak. A háborús állapotoknak ráadásul részese egy, az olasz másodosztályban futballozó magyar labdarúgó is…

Az MTK neveléseként korábban a Liverpoolban és több külföldi országban is megforduló Adorján Krisztián az elmúlt években jobbára már Olaszországban játszott, immár a második szezonját tölti a tavaly még harmadik vonalbeli, idén az olasz másodosztályban (Serie B) szereplő Virtus Entella alkalmazásában.

A klub székhelye Chiavari, a város Genovától 40, Milánótól 160 kilométerre, tehát az ország északi részén van. A 27 esztendős labdarúgó a minap a Nemzeti Sport részére beszélt az Itáliában tomboló, áldatlan állapotokról:

“Klubunk alelnökénél kimutatták a vírust. Azóta karanténban kell lennünk, szörnyű átélni, ahogy itt, Olaszországban, napról napra egyre borzasztóbb a helyzet. Itthon vagyunk a párommal, nem megyünk sehova, szerencsére jól vagyunk. A játékostársakkal folyamatosan tartom a kapcsolatot, senki sem beteg – ez jó hír. De szívszorító érzés nap nap után azzal szembesülni, hogy hányan halnak meg a vírus miatt

Itthon lehet edzeni, amennyire megoldható. Van egy TRX, azzal szoktam a legtöbbet dolgozni, de ez nyilván nem hasonlítható a klasszikus futballedzésekhez – sajnos most az a legkevesebb, hogy nem mehetünk edzésre. Van lehetőségünk élelmiszer rendelésére, azt elhozzák nekünk, leteszik az ajtónk elé. A biztonság a legfontosabb.

Nagyon sokat dolgoztam, hogy visszatérhessek, sok fájdalmat kellett leküzdenem. Természetesen azok után boldog voltam, hogy újra a pályán lehettem, noha nem az eredeti posztomon szerepeltem, hátrébb, a védők előtti pozíciót kaptam. Kevesebbet támadhattam, messzebb kerültem az ellenfél kapujától, ugyanakkor sokat voltam játékban, jók voltak a visszajelzések: menedzserek kerestek, hogy tetszik nekik a játékom, szívesen képviselnének. Ám azóta nem kerültem be a csapatba, bár az edzőm azt mondja, elégedett a munkámmal, az utóbbi időszakban világossá vált, elköszönök a klubtól. Lejár a szerződésem, így a távolabbi jövőt terveztem, de a vírus közbeszólt, egyelőre nem lehet tudni, hogyan alakulhat a pályafutásom. Most az egészség az első, reménykedünk, hogy minél előbb túljutunk ezen a félelmetes időszakon.”