Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Real Madrid: Az ‘új Kaká’ is érkezhet! – Sajtóhír

A minap beszámoltunk arról, hogy a Real Madrid háza táján nagy átalakulás várható a következő átigazolási időszak alatt. Alig egy nappal cikkünk megírását követően máris újabb játékossal hozták hírbe a blancókat.

A Real-ügyekben jártas Marca című sportnapilap beszámolói szerint a madridiak kiszemeltje nem más, mint a Sao Paulo támadó középpályása, Igor Gomes.

A 21 esztendős játékosnak fényes jövőt jósolnak hazájában, ahol egyenesen Kaká-hoz hasonlítják, játékintelligenciája, technikája alapján. Itt illik megegyezni, hogy a nagy Kaká is felfigyelt már némi hasonlóságra.

“Nem feltétlenül jó hasonlítgatni a játékosokat, már csak azért sem, mert még magasabbra tesszük a lécet egy fiatal tehetség előtt. Ugyanakkor nem tagadom, Igor Gomes játéka kicsit a sajátomra is emlékeztet.” – Idézi a Marca 2007 Aranylabdásának egy korábbi nyialtkozatát.

Kaká szavait vélhetően a Bernabéuban is meghallhatták, hiszen a blancók már számos alkalommal figyelték élesben Gomest, akinek szerződtetése két ok miatt sem tűnik éppen egyszerűnek.

Egyrészt a saját nevelésű játékos szerződésébe a Sao Paulo állítólag belefoglalt egy ‘életbe léptethető’ 50 millió eurós kivásárlási záradékot; Másrészt pedig nem a Real az egyetlen, aki felfigyelt a tehetséges középpályásra. Hallani az Ajax, a Sevilla, de még az FC Barcelona érdeklődéséről is.

Ahogyan a Marca is fogalmaz, a blancók mellett szólhat viszont a mostanában igencsak felépített, sőt felfuttatott brazíliai megfigyelői hálózat, olyan referenciákkal, mint Vinícius Junior, Rodrygo, vagy legutóbb Reinier szerződtetése.