Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Koronavírus: három országban játszanak még a világon

Az említett fehérorosz bajnokság mellett még két országban zajlanak a bajnoki küzdelmek a világszerte tomboló koronavírus-járványban…

Fehéroroszország mellett még Burundiban és Nicaraguában zajlanak a bajnoki küzdelmek a koronavírus-járvány dacára.

Noha Nicaraguában a már a klubok sem akarnak pályára lépni, azonban amíg nincsen központi döntés a szünet elrendeléséről, kénytelenek játszani:

“A játékosaink nem akarják folytatni a játékot. Nagyon félnek, és megértjük őket. Szeretnénk, ha felfüggesztenék a bajnokságot, de amikor a klubokat megszavaztatták erről, a többség a folytatás mellett döntött” – nyilatkozta Sergio Salazar, a Diriangén nevű csapat igazgatója.

A helyszíni tájékoztató szerint az ország elnöke, Daniel Ortega, mindent elkövet, hogy bizonyítsa, az országban minden a legnagyobb rendben van, a 2018-as tüntetések óta görcsösen próbálják bizonyítani, hogy a hatalom ura a helyzetnek, a sportesemények felfüggesztése tehát valahol a gyengeségüket, sebezhetőségüket jelentené.

Hétvégén a tervek szerint egyébiránt Tádzsikisztánban is elindul az új szezon, tehát összesen négy országban fognak zajlani a mérkőzések.