Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Real Madrid támadójával erősítene az Arsenal

Mikel Arteta, az Arsenal spanyol vezetőedzője a nyáron szeretné megszerezni a Real Madrid támadóját, Luka Jovicot. A szerb csatár tavaly nyáron 60 millió euró ellenében került a spanyol fővárosba a német Eintracht Frankfurttól, de nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

Jovic az idei szezonban 24 mérkőzésen összesen 770 percet játszott, ezeken két-két gólt és gólpasszt jegyzett. Mindössze egy meccsen volt végig a pályán, legutóbb pedig azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy megszegte a szerb hatóságok által előírt utasításokat és elhagyta a koronavírus-járvány miatt számára kijelölt karantént.

Az AS információi szerint az Arsenal szurkolói nincsenek elragadtatva az ötlettől, hogy egy fegyelmi problémákkal küzdő játékost akar szerződtetni a csapatuk. Egy felmérés szerint 75 százalékuk úgy véli, nincs szükségük a hétszeres válogatott játékosra.

Az Arsenal legendája, Sol Campbell szerint sincs szükség a szerbre. “Bele tudná illeszteni az Arsenal játékrendszerébe? Nem hiszem. Nagyon sok spanyol labdarúgást nézek, láttam Jovicot játszani, és nem hiszem, hogy beférne a csapatba” – nyilatkozta a korábbi kiváló hátvéd.

Ezt erősítette meg Rio Ferdinand, a Manchester United korábbi játékosa is. Véleménye szerint az Eintrachtnál valóban jó teljesítményt nyújtott, – 48 mérkőzésen 27-szer volt eredményes – de Spanyolországban eddig nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. “Más a helyzet, ha egy játékos nagy klubba megy, ezért az Arsenal nem követheti el ugyanazt a hibát, mint a Real” – mondta Ferdinand.