Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Menesztették szövetségi kapitányukat az írek – hivatalos

Az ír labdarúgó-szövetség szombat délután hivatalos közleményben köszönte meg Mick McCarthy munkáját, és bejelentette, hogy Stephen Kenny veszi át a válogatott irányítását.

A 61 éves McCarthy 2018 végén vette át az ír labdarúgó-válogatott irányítását. Az azóta eltelt időszakban összesen tíz meccsen ült a csapat kispadján, a mérlege öt győzelem, négy döntetlen és csupán egy vereség. Ennek ellenére korántsem volt megelégedve az ír szövetség a munkájával, hiszen egyenes ágon nem tudta kijuttatni a válogatottat a 2021-re halasztott – részben ír rendezésű – Európa-bajnokságra. Az ír válogatott az Eb-pótselejtezőben Szlovákiával játszik, ám a koronavírus-járvány miatt még nem tudni, hogy mikor rendezik meg a pozsonyi találkozót. A továbbjutó az északír-bosnyák győztesével vív majd az Eb-részvételért.

McCarthy menesztését szombat délután jelentette be az ír szövetség. Helyét Stephen Kenny veszi át, aki ezt megelőzően az U21-es csapatot irányította. A távozó szakember 1996 és 2002 között már edzette az íreket, majd visszatéréséig a Sunderland, a Wolverhampton és az Ipswich csapatainál is dolgozott.