Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: átalakult a vezetőségi struktúra a tagok távozása után

A Barcelona ma hivatalos közleményt adott ki, amelyből kiderült, hogy átalakították a vezetőséget az igazgatósági tagok lemondása után. 

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, a múlt héten hat igazgatósági tag mondott le a Barcelona vezetőségéből, akik nem tudtak tovább az elnökkel, Josep Maria Bartomeuval együtt dolgozni.

A katalán klub most közleményben tudatta, hogy ezek után megváltozott a vezetőség struktúrája: a hétfőn összeült igazgatótanács elfogadta Jordi Moix gazdasági alelnöki kinevezését, míg Pau Vilanovát és Oriol Tomast a szervezeti ügyekért, illetve a kereskedelmi területért felelős alelnöknek választották meg. A vezetőség titkára Marta Plana, kincstárnoka pedig David Bellver lesz.

Mindezek mellett Javier Bordas lesz az első csapat menedzsere, Xavier Vilajoana pedig a Barca B, az utánpótlás és a női csapatok felelőse. A közlemény arra is kitért, hogy Joan Bladé, a kosárlabdacsapatok felügyelete mellett a klub ügyleteinek kontrolljával és átláthatóságával megbízott testület vezetője lesz.

A klub a közleményben kiemeli, hogy az igazgatói tanács átalakításának célja nemcsak jelenleg tapasztalható egészségügyi válság következményeinek leküzdése, hanem minden más fontos intézkedés befejezése is, amelyek  a jelenleg hatályos stratégiai terv részei.

Mindemellett kitértek Bartomeu állítólagos botrányára, amelyben egy PR-céget fogadott fel, hogy álprofilokat hozzanak létre és kezeljenek, amik őt jó színben tüntetik fel, az ellenfeleiről pedig rosszat közölnek. A Barcelona elfogadhatatlannak tartja ezeket a sajtóhíreket, és ezért jogi lépéseket tesz Rousauddal szemben ezekért az állításokért, amelyekkel „súlyosan rombolta a klub megítélését”.