Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL, El: íme az újabb tervek a folytatásra

A nemzetközi kupák folytatásának lehetséges változatai után a minap újabb információk láttak napvilágot a további terveket illetően…

A Cadena SER információi szerint az Európai Klubok Szövetsége (ECA) megegyezett az Európai Labdarúgó-szövetséggel (UEFA) a koronavírus-járvány miatt felfüggesztett futballidény augusztusi befejezéséről. Legalábbis amennyiben mindezt az egészségügyi helyzet lehetővé teszi, akkor a félbeszakadt 2019-2020-as európai kupasorozatokat augusztusban befejeznék, hogy szeptemberben kezdődhessen a következő nemzetközi idény.

A megállapodás értelmében a nemzeti bajnokságok hamarabb véget érnek majd, mint az európai kupasorozatok, a találkozókra pedig a szurkolók és a játékosok egészségét szem előtt tartva jó eséllyel zárt kapuk mögött kerülhet sor. Korábban már esett róla szó, és továbbra is könnyen elképzelhető a járvány miatt, hogy a Bajnokok Ligája és/vagy az Európa-liga egyenes kieséses szakaszában semleges helyszínen rendezendő egymeccses párharcok dönthetnek a továbbjutókról.

A BL-ben és az El-ben egyaránt a nyolcaddöntőknél tartottak, amikor a koronavírus-járvány miatt fel kellett függeszteni a küzdelmeket.