Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: így folytatódhat a bajnokság!

Az olasz hatóságok egyre elkötelezettebbek azt illetően, hogy a korlátozások május 4-i feloldását követően az olasz bajnokság (Serie A) csapatai edzésbe álljanak és folytatódjon a 2019-2020-as szezon…

A jelenlegi tervek szerint az Serie A félbeszakadt idény május végén folytatódhat, zárt kapuk mellett, erről nyilatkozott Giovanni Rezza, a Közegészségügyi Hivatal járványszakértője:

“Az újrakezdés nyilván rejt magában kockázatot, a célunk az, hogy az iránymutatásainkkal a minimálisra csökkentsük azt.”

Ha nem romlik a helyzet Olaszországban a koronavírus-járvány miatt, úgy a Serie A-s csapatok május 4-től edzésbe állhatnak szigorú egészségügyi feltételek betartása mellett. Az olasz labdarúgó szövetség partner a kezdeményezésben, és betartat minden szükséges protokollt, amelyet az egészségügyi hivatal előír a csapatok és a játékosok számára.

A közelmúltban már beszámoltunk róla, hogy a tervek szerint a május 3-ig tartó hatósági karantén feloldását követően május 4-én újra csoportos edzésbe állhatnak a Serie A-s csapatok labdarúgói. Ezt követően nagyjából 3-4 hét tréningezést követően a május 30-31-i hétvégén indulhat újra a bajnokság, melynek folytatásában három naponta játszanának mérkőzéseket, így a záró fordulóra július 12-én kerülhetne sor. Azóta további információ, hogy az újrakezdés május 27-28-án a Coppa Italia elődöntőinek visszavágóival venné kezdetét.

A Serie A aktuális idényéből még 12 forduló és néhány további elhalasztott mérkőzés van hátra, a bajnokságot 26 lejátszott forduló után a Juventus egy pont előnnyel vezeti a Lazio csapata előtt.

Az olasz első osztályban eddig 16 játékos betegedett meg a vírussal: a Sampdoria hét betege mellett eddig a Juventus és a Fiorentina csapatából három-három, míg az AC Milan és a Hellas Verona keretéből egy-egy fertőzöttet diagnosztizáltak. A nagy részük már felépült a vírusból, de például a Juventus sztárja másodszor fertőződött meg a vírussal, annak ellenére, hogy már letöltötte a karantént, és megbetegedése óta negatív tesztet is produkált.

Másfél hónap alatt már több, mint 168 ezer pozitív tesztet végeztek az országban, és 22 170-en vesztették életüket a vírussal összefüggésben.