Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Visszatért hazájába az argentin szakember – HIVATALOS

Több év európai munkavállalást követően visszatért az argentin bajnokságba (Superliga) a korábban játékosként a Valencia és a Barcelona együttesében is megforduló szakember…

A csütörtöki napon ugyanis a patinás Vélez Sarsfield gárdája Maurico Pellegrinót nevezte ki új vezetőedzőjének, miután a 2019-2020-as bajnoki idény márciusi befejezésével Gabriel Heinze bő két év után lemondott a posztjáról.

A 48 esztendős szakember utoljára a spanyol élvonalbeli Leganés csapatánál tevékenykedett tavaly októberig, azt megelőzően a Deportivo Alavés és a Southampton kispadján alkalmazták. Hazájában eddig csak az Estudiantes La Plata és az Independiente trénere volt. A Vélez finoman szólva sem ismeretlen terep számára, hiszen annak idején a klub saját nevelésű játékosaként 1990 és 1999 között erősítette a kék-fehéreket, és négy bajnoki címet nyert velük.

Az egykori argentin válogatott Pellegrini emlékezetes éveket töltött el a Valencia alkalmazásában 1999 és 2005 között, hiszen két bajnoki címet és UEFA-kupát nyert az együttessel, valamint tagja volt 2000-ben és a 2001-ben BL-döntőt vesztő csapatnak.