Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: a csapatok egyetértenek a folytatásban

Az olasz labdarúgó-szövetség (FIGC) a keddi napon megerősítette, hogy az olasz bajnokság (Serie A) mind a 20 csapata elkötelezett azt illetően, hogy a félbeszakadt 2019-2020-as szezon a tervek szerint május végén folytatódjon…

A csapatok rendkívül szigorú feltételek mellett állnának újra edzésbe, melyet megelőzően 3-4 nappal a játékosokat és a szakmai stáb tagjait tesztelni kell, mindezt csoportokra bontva. Az első héten minden nap vérvizsgálatot kell csinálni, hogy megtudják, melyik játékos esett már át a víruson, és rendelkezik immunitással. A játékosokat ezután három csoportra osztják: akik pozitív tesztet produkáltak, és súlyos tüneteik voltak, akik pozitívak voltak, de enyhe tünetekkel megúszták, és akik még nem rendelkeznek antitestekkel. Miután megindultak az edzések,a játékosokat elkülönítik egy szállodában vagy az edzőközpontban, hogy elkerüljék a lehetséges megfertőződést.

A közelmúltban már beszámoltunk róla, hogy a tervek szerint a május 3-ig tartó hatósági karantén feloldását követően május 4-én újra csoportos edzésbe állhatnak a Serie A-s csapatok labdarúgói. Ezt követően nagyjából 3-4 hét tréningezést követően a május 30-31-i hétvégén indulhat újra a bajnokság, melynek folytatásában három naponta játszanának mérkőzéseket, így a záró fordulóra július 12-én kerülhetne sor. Azóta további információ, hogy az újrakezdés május 27-28-án a Coppa Italia elődöntőinek visszavágóival venné kezdetét.

A FIGC a tervek szerint a mai napon benyújtja fenti javaslatait az olasz hatóságok felé, és a kormány hivatalos engedélyezésével indulhatna meg a fenti procedúra, melynek végén egy hónap múlva újra rendezhetének Serie A-s mérkőzéseket zárt kapuk mögött.

A bajnokság aktuális idényéből még 12 forduló és néhány további elhalasztott mérkőzés van hátra, a bajnokságot 26 lejátszott forduló után a Juventus egy pont előnnyel vezeti a Lazio csapata előtt.

Olaszországban egyébiránt az elmúlt hetekben már javult a helyzet, noha így is már csak nem 25 ezren vesztették életüket a vírussal összefüggésben február vége óta.