Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az egykori sikeredző nem támogatja a Bayern új igazolását

A minap a német sajtóban igencsak az elégedetlenségének adott hangot a Bayern München egykori BL-győztes edzője a bajorok készülőben lévő új igazolásával kapcsolatban…

A Bayern München vezetőségének kimondott célja, hogy évről évre legalább egy igazi sztárjátékossal erősítse meg játékoskeretét, ezt illetően azonban a bajorok egykori BL-győztese mestere, Jupp Heynckes álláspontja nem egyezik a német rekordbajnok elöljáróinak tervéről:

“A klubok a koronavírus-válság közepette gazdasági problémákkal szembesülnek, ezért én felelős vezetőként inkább a játékosaimat tartanám meg, ahelyett, hogy drága sztárokat szereznék. Főleg Leroy Sanét nem tartom 100 millió eurós kaliberű játékosnak. Szerintem még nem volt meg az abszolút áttörés nála, hogy topjátékosnak tekinthessük. Éppen egy keresztútnál áll, kérdés, hogy dolgozik-e keményen, hogy jobb legyen vagy megmarad örökre kivételes tehetségnek. Én egyelőre irreálisnak tartom, hogy ennyit fizessenek érte.”

A Bayern már múlt nyáron meg akarta volna szerezni a német válogatott 24 éves szélsőjét, azonban súlyos térdsérülése miatt meghiúsult az átigazolása, a Cityvel azonban továbbra sem szándékozik megújítani 2021-ig érvényes szerződését, és minden valószínűség szerint nyáron Sané átigazolhat a müncheniekhez.

A 73 éves egykori szakember több ízben irányította a Bayernt, legnagyobb sikere kétségtelenül a 2013-as BL-győzelem volt a csapat kispadján, de négy bajnoki címet és egy Német Kupát is bezsebelt az együttes élén.