Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: 74 év után tér vissza az egyik feljutó!

Az MLSZ hétfő esti döntése értelmében, a hazai másodosztályú bajnokság idei szezonját befejezték, és az első két helyezett a következő két szezontól feljutott az élvonalba…

A koronavírus-járvány miatt márciusban felfüggesztett OTP Bank Liga (NB I) 2019-2020-as idényét a tervek szerint május 30-án folytatják zárt kapus mérkőzésekkel, viszont a Merkantil Bank Liga (NB II) küzdelmeit már nem folytatják, így az első helyezett MTK Budapest és a második Budafoki MTE a következő idényre feljutott a legjobbak közé.

Utóbbi csapat 74 év után térhet vissza az NB I-ben, hiszen budafoki gárda annak idején eddig egyszer, az 1945-1946-os idényben mérette meg magát az első osztályban. Hat szezon, három osztályváltás. A Budafoki MTE újkori sikertörténete 2015-ben, a BLSZ I. osztályából indult, 2020 őszétől pedig immár az NB I-ben szerepelhet a Csizmadia Csaba, vezetőedző által irányított egyesület:

“Tudtuk, hogy hétfőn dönt az MLSZ, ezért miután hétfő délután hazaértem az edzésről, nekiálltam füvet nyírni, hogy teljen az idő. Miután befejeztem, még nem volt semmi hír, nagyon lassan teltek a percek. Folyamatosan frissítettem a telefonomat, végül este láttuk meg a bejelentést. Őszintén szólva, még nem ülepedett le bennünk, mit értünk el. Mivel alapvetően sörös vagyok, egy üveggel kinyitottam a hétfő esti bejelentés után, de folyamatosan csörgött a telefonom, így többet nem is tudtam meginni. Ami a feljutást illeti, az idény alatt többször álltunk az első helyen, mint a harmadikon vagy a negyediken, és most is közelebb állunk az első helyhez, mint a harmadikhoz. Ez alapján megérdemelt a feljutás, a gerincünket szeretnénk is együtt tartani, de mivel az NB I más kávéház, tudjuk, hogy erősítenünk is kell.”

Oláh Lóránt sportigazgató megerősítette, a következő idényre tervezett költségvetés a következő hetekben alakulhat ki, s a szövetséggel folyamatosan egyeztetnek arról, milyen fejlesztéseket kell végrehajtaniuk, hogy a Promontor utcában rendezhessék a hazai meccseiket.