Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BRÉKING: Újabb topliga folytatásáról döntöttek! – sajtóhír

A korábbi híreszeléseknek megfelelően, a szerdai napon döntés született a német bajnokság (Bundesliga) 2019-2020-as szezonjának folytatásáról…

A Kicker információi szerint Angela Merkel kancellár és a tartományi miniszterelnökök a szerdai napon tárgyaltak a kérdésről, melyen a felek úgy határoztak, hogy újraindulhat a Bundesliga félbeszakadt, 2019-2020-as idénye.

A pontos részletek várhatóan a következő napokban kerülhetnek nyilvánosságra, mindenesetre az biztosra vehető, hogy zárt kapus, szigorú szabályok mellett lebonyolítandó mérkőzésekkel lehetséges csak a folytatás. A német liga (DFL) korábban azt is meghatározta, hogy a bajnokság zárt kapuk mögötti újraindulásának feltételei szerint maximum 213 hivatalos személy lehet jelen egyszerre a stadionban, ahol azon kívül további 109 biztonságért felelős személy tartózkodhat. Szurkolók az arénákon kívül sem gyülekezhetnek, a játékosokat pedig amellett, hogy folyamatosan ellenőrzik majd, a mérkőzéseken egy kijelölt egészségügyi munkatárs felügyeli majd. Fertőzés esetén azonnal értesíteni kell a hatóságokat, ugyanakkor a csapat többi tagjai nem kerülnek automatikusan karanténba.

A DPA hírügynökség korábban arról számolt be, hogy a tervezet szerint május 15. vagy május 21. lehet az újraindulás pontos dátuma.

A Bundesliga idei kiírását 9 fordulóval a szezon vége előtt a Bayern München vezeti négy ponttal az üldöző Borussia Dortmund előtt.