Legendák Viadala

Szoboszlaival és a Real játékosával helyezhetik új alapokra az AC Milant

F. Ádám
F. Ádám
újságíró, 2020 május 6. 15:50

Az aktuális olasz sajtóhírek szerint két fiatal játékos és egy rutinos szakember köré építené újra szebb napokat is látott csapatát az AC Milan a következő transzfer-időszak során…

Az olasz Tuttosport információi szerint az AC Milan vezetőségének első számú célpontja a rutinos Ralf Rangnick megszerzése lenne a vezetőedzői posztra, és írásukban azt taglalják, hogy az új stílusú Rossoneri újdonsült alappillérei Szoboszlai Dominik és Luka Jovics lehetnének.

A 19 esztendős magyar tehetség a Red Bull Salzburg elmúlt szezonjában két osztrák bajnoki és egy kupa-találat mellett a BL csoportkörében is eredményes tudott lenni, és az aktuális szezonban fokozatosan egyre több játéklehetőséget követelt magának, és egyre több olasz és angol klub érdeklődését vonzatta magára. A minap Szoboszlai a következőképpen nyilatkozott esetleges klubváltásával kapcsolatban:

“Ha a sors úgy akarja, akkor odakerülök. Vannak más ajánlataim is, és bárhogyan lesz, a végső döntést én hozom meg. A saját karrierem szempontjából legjobbnak ígérkező választásra törekszem. A Serie A természetesen kitűnő bajnokság, de ugyanezt elmondhatom a Premier League-ről és a Bundesligáról is.”

A 22 éves szerb gólfelelős múlt nyáron hatalmas reményekkel igazolt a madridiakhoz, akik 60 millió eurót fizették érte az Eintracht Frankfurtnak, miután a tehetséges gólfelelős a 2018-2019-es idényben minden sorozatot figyelembe véve 48 mérkőzés alatt 27 találatot szórt. Ezt a szédületes góllövő formát nyomaiban sem tudta azonban átmenteni a Realhoz, ahol 24 pályára lépés alatt csupán kétszer vette be az ellenfelek kapuit, ráadásul állandó játéklehetőséget sem igazán tudott eddig követelni magának – megítélése egyre inkább kétes a “blancók” háza táján.