Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fehéroroszország: élre ugrott a rekordbajnok – KÖRKÉP

Az elmúlt hétvégi eseménydús forduló után péntektől vasárnapi újabb kört bonyolítottak le az Európában eddig a koronavírus-járvány alatt egyetlen zajló bajnokságban. Azóta már a feröeri bajnokságot is elkezdték, de bármi is történjék, a fehérorosz bajnokság (Visejsaja Liha) vonulhat be úgy a történelemkönyvekbe, amely – eddig – félbe sem szakadt a 2020-as pandémia idején…

Fehéroroszországban a koronavírus-járványban eddig 22 ezer fertőzöttet regisztráltak, és 126-an vesztették életüket a betegséggel összefüggésben, de az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság változatlanul, szakadatlan lendülettel, nézők előtt folytatódik, és már a nyolcadik fordulójánál tart.

A forduló előtti listavezető Szluck hatalmas meglepetésre hazai pályán elvesztette a kör nyitómérkőzését, miután az Energetik-BGU soraiból az üzbég gólfelelős, Jasur Jaksibajev két tizenegyesből duplázni tudott, és a 22 esztendős légiós hat találatával vezeti a góllövőlistát.

Ruk Breszt némi meglepetésre házon kívül hagyta helyben 4-2 arányban a Nyeman Grodno együttesét, és a sorozatbeli harmadik bajnokiját eredményes örmény Gegam Kadimyan újabb két találatával már ugyancsak hatgólos az idényben.

Egy többszöri fordulatokkal tarkított, gólzáporos mérkőzés 5-3-as megnyerésével állt a bajnokság élére a rekordbajnok BATE Boriszov csapata, amely jobb gólkülönbségének köszönhetően áll jobban az eddigi éllovas Szlucknál. A BATE már 3-1-re is vezetett, ellenfele kiegyenlített, azonban a hajrában Nemanja Milic két góljával biztosan begyűjtötték a három pontot.

A hétvége legnagyobb rangadóján a címvédő Dinamo Breszt egy küzdelmes mérkőzésen 2-1 arányban tartotta otthon a három pontot a Dinamo Minszk ellen, és kapaszkodott fel a táblázat hatodik helyére.

 

A 8. forduló eredményei

Szluck-Energetik-BGU 1-2
Gorodeja-FC Minszk 1-1
Szlavija Mozir-Zogyino 0-0
Nyeman Grodno-Ruk Breszt 2-4
Iszlok Minszk-Belsina 2-1
Vityebszk-Sahtyor Szoligorszk 0-0
Szmolevicsi-BATE Boriszov 3-5
Dinamo Breszt-Dinamo Minszk 2-1

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye

(Tabellák: eredmények.com)