Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Komoly veszélybe került a Bundesliga folytatása

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a május 15-i hétvégén első európai topligaként a német bajnokság (Bundesliga) 2019-2020-as szezonja folytatódik a kényszerszünet után, de lehetnek még komoly akadályok…

A jövő hétvégi visszatérésre készül a német bajnokság és a német másodosztály csapatai május elején egyaránt elkezdték az edzéseket szigorú tesztek és elkülönítési szabályok mellett. Azonban eddig hiába volt minden rendben második vonalbeli Dynamo Dresden csapatánál, a pénteken elvégzett harmadik tesztsorozat két játékos esetében is pozitív koronavírus-tesztet mutatott ki, és mivel már elkezdődtek a csoportos tréningek, a teljes keretnek és edzői stábnak 14 napig karanténba kell vonulnia, azaz a csapat a következő két hétben nem léphet pályára. A folytatásbeli első, Hannover 96 elleni mérkőzést már törölték is a versenynaptárból.

“Az elmúlt hetekben óriási munkát végeztünk mind a logisztika terén, mind az összes előírt orvosi és higiéniai intézkedés szigorú végrehajtása érdekében. Kapcsolatban állunk az egészségügyi hatósággal és a német ligával, hogy összehangoljuk az összes további lépést. De tény, hogy a következő 14 napban nem edzhetünk, és nem játszhatunk mérkőzést” – nyilatkozta a klub honlapján Ralf Minge sportigazgató.

A BBC elemzője, John Bennett szerint ez az eset is jól rávilágít arra, mennyire pengeélen táncol még egy ilyen újraindítás, és ez is azt bizonyítja, hogy egyelőre még semmi sem biztos, így mindenhol várhatóak ilyesféle visszalépések.

Egyelőre Bundesliga-csapatnál nincsen ilyen veszély, akiknél korábban, még a csoportos edzések megkezdése előtt pozitív tesztet végeztek, ők elkülönítésre kerültek, azóta nem jelentettek fertőzöttet, de ezzel az erővel sajnos bármikor felütheti a fejét a vírus…