Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nem lehet a csapattal az Augsburg edzője!

Történtek már furcsa esetek a futball világában, ami miatt edző vagy futballista nem lehetett ott egy-egy mérkőzésen. Heiko Herrlich sztorija sem a mindennapi kategóriába sorolható.

Heiko Herrlichre rájár a rúd, amióta aláírt az Augsburghoz. Március elején nevezték ki a csapat élére, azóta viszont egyetlen mérkőzésen sem irányíthatta a játékosokat. Ennek fő oka a koronavírus járvány, hiszen a Bundesliga küzdelmeit is felfüggesztették a többi topbajnoksághoz hasonlóan.

A hétvégén újraindul a német pondvadászat, Herrlich viszont ezúttal sem lehet ott a kispadon. Ennek nagyon egyszerű oka van: Herrlich egyik este kiosont a hotelből, hogy vegyen egy tubus fogkrémet. Így elhagyta lakóhelyét, azaz megszegte a járványhelyzetben előírt rendeleteket. A német liga szabályai szerint így nem vehet részt az edzéseken, és a kispadra sem ülhet le. Legközelebb csak akkor lehet a csapattal, ha egymást követő két negatív tesztet produkál.

Herrlich az eset után videós nyilatkozatában kért bocsánatot tettéért:

Hibát követtem el, amikor elhagytam a hotelt. Nem tartottam be az előírt intézkedéseket, amit az egészségünk megőrzésének érdekében hoztak. Ezzel nem mutatok jó példát másoknak és ennek az esetnek a következménye, hogy nem lehetek ott a kispadon a Wolfsburg ellen.

Az Augsburg a holnapi nap folyamán fogadja a Wolfsburg együttesét. A találkozót 15:30-kor kezdik meg. A bajor gárda jelenleg a 14. helyen áll a Bundesligában, 5 ponttal megelőzve az osztályozós pozícióban lévő Düsseldorfot.