Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

“Egészségügyi dolgozókat kéne tesztelni helyettünk”

Az angol labdarúgásban is gőzerővel dolgoznak az aktuális szezon újrakezdésén folytatásán, azonban van olyan, aki szerint a jelenlegi helyzetben sokkal inkább mással kéne foglalkozni…

Az angol bajnokság (Premier League) kényszerszünete alatt az utolsó bennmaradó helyet birtokló Watford együttesének veterán kapusa, Ben Foster például határozottan ellenzi, hogy a játékosokat sorozatos tesztek neki vessék alá az újrakezdés érdekében:

“A labdarúgók nem nélkülözhetetlenül kulcsfontosság alkalmazottak, nem szabadna a frontvonalban dolgozó egészségügyieket megelőzve hozzáférnünk a tesztekhez… Nem tudom például, kell-e maszkot viselnünk az edzéseken, fogalmam sincs. Ez egyáltalán nem a megszokott lesz, teljesen mások lesznek a körülmények. Hogyan tudsz távolságot tartani egy szögletnél például? A kapusok vajon beleköphetnek-e a kesztyűjükbe? Az egészség a legfontosabb, amit nem kockáztathatunk azzal, hogy futballozunk. Akkor kell ismét játszanunk, amikor erre megfelelő idő jön el.”

A korábban a Manchester Unitedet is erősítő 37 esztendős hálóőr szerint a játékosok többsége ugyancsak kételkedik azt illetően, hogy valóban folytatni lehet az idei szezont.