Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kiárusításra készül az AS Roma – sajtóhír

Olasz lapértesülések szerint két meghatározó, fiatal játékosát is eladni készül az AS Roma csapata a koronavírus-járvány okozta gazdasági visszaesés következtében…

Az olasz lapok egybehangzó véleménye szerint az AS Roma vezetősége Nicolo Zaniolo és Lorenzo Pellegrini eladására készül a következő átigazolási időszakban, mivel a klub a közelmúltban mintegy 278 millió eurós tartozást halmozott fel. A koronavírus-járványt megelőzően, februárban már előkészítették a tulajdonosváltást a fővárosi klubnál, azonban a kényszerszünet miatt átmenetileg (?) meghiúsult.

A “Farkasok” 20 esztendős tehetsége az elmúlt szezonban robbant be az AS Roma csapatába, nagyszerű technikai megoldásai és hat találata révén hamar felhívta magára a nagy csapatok figyelmét és tavaly a felnőtt válogatottbeli debütáláson is áteshetett. Zaniolo az idei szezonban súlyos sérüléséig 23 tétmérkőzésen lépett pályára, melyeken hat gólt és két gólpasszt regisztrált.

A három évvel idősebb Pellegrini fővárosi gárda saját nevelésű játékosának számít, de 2015-ben elhagyta az akadémiát, és 2017-ben tért vissza a Sassuolótól a csapathoz, azóta egyértelmű alapembernek számít és az olasz válogatott keretének is rendszeres tagja. Aktuális szerződése 2022-ig érvényes és meglepően alacsony, 30 millió eurós kivásárlási ár szerepel benne, amelyre már a Premier League élcsapatai is felkapták a fejüket, de klubjának vezérkara is hosszabbítást ajánlott a játékosnak, így komoly dilemma előtt állhat. Pellegrini a jelenleg futó kiírásban 17 tétmérkőzésen viselhette a Farkasok szerelését, ősszel lábsérüléssel bajlódott, de a szakemberek egyöntetűen fényes pályafutást jósolnak a sokoldalú középpályás számára.

Zaniolo megszerzéséért a Liverpool, Pellegriniért a PSG lehet a favorit, de például a Manchester United és a Tottenham is kiszemelte már mindkettejüket.