Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Koronavírus: Példás kezdeményezés – Összefogott három európai top-csapat!

A koronavírus társadalomra gyakorolt negatív hatásit szeretnék ellensúlyozni azzal, hogy 2021-ben életre hívnak egy különleges sorozatot, az úgynevezett európai Szolidaritás-kupát.

A tornát három európai nagyvárosban: Madridban, Münchenben és Milánóban rendeznék. A választás nem véletlen, hiszen ezen térségeket amúgy is kiemelten érintette a világjárvány.

Ami igazán jelentőssé tenné a kupát, az az, hogy a három város egy-egy élklubja, név szerint a Real Madrid, az Inter és a Bayern München állt a kezdeményezés mögé.

“Mindhárom klub szeretné kifejezni háláját, tiszteletét, és minden elismerését azoknak, akik mindannyiunkért, embert próbáló munkát végeztek!” – Olvasható a Real Madrid közleményében, melyből kiderül az is, hogy az egészségügyben dolgozókat hívnák meg minden térítés nélkül a meccsekre, melynek bevételét (közvetítések, szponzori pénzek) szintén felajánlanák.

A klubok egyet értettek abban is, hogy csak is akkor hívják életre a sorozatot, ha már a nézők is jelen lehetnek a lelátókon.

A madridi Marca című sportnapilap már ki is derítette, hogy az elképzelés szerint először a Real fogadná az Intert a Bernabéuban; majd Antonio Conte csapatához látogatna Milánóba a Bayern München; míg egy müncheni Bayern – Real találkozóval zárulna az európai Szolidaritás-kupa, amelynek pontos időpontja a 2021-es versenynaptár függvénye.