Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: eddig kell befejezni a bajnokságot!

Annak ellenére, hogy egyre több az aggály az újrakezdést illetően, az olasz labdarúgó-szövetség (FIGC) ismertette határozott terveit a folytatásra vonatkozólag…

A szövetség döntése értelmében a Serie A mellett az olasz másodosztály és harmadosztály 2019-2020-as szezonját ugyancsak folytatni fogják, és valamennyi osztályban augusztus 20-ig be kell fejezni a küzdelmeket, hogy szeptember 1-jén megkezdődhessen a következő idény.

A csapatok csak a héten kezdheti el a kiscsoportos tréningeket, a bajnoki újrakezdést pedig június 13-ra tűzte ki, ami most már minden jel szerint egyre valószínűbb, hogy túl optimista, korai dátum lesz. A mostani döntés pedig újabb komoly aggályokat ébresztett a rövid “holtszezon” és átigazolási időszak kapcsán.

A bajnokság aktuális idényéből még 12 forduló és néhány további elhalasztott mérkőzés van hátra, a bajnokságot 26 lejátszott forduló után a Juventus egy pont előnnyel vezeti a Lazio csapata előtt.

Olaszországban február vége óta a koronavírus-járvánnyal összefüggésbe hozható áldozatok száma már 32 330 főnél tart, miközben már több mint 227 ezer pozitív tesztet végeztek el az országban.