Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Végleg leigazolná kölcsönjátékosát a Lyon! – sajtóhír

Végleg megszerezné a kameruni támadót a Lyon. Karl Toko Ekambi jelenleg a Villarreal játékosa, ám a tavaszt a franciáknál töltötte kölcsönben, ahol jó teljesítményt nyújtott.

Ekambit 2018 nyarán szerezte meg a Villarreal az Angers együttesétől 18 millió euróért. A spanyol alakulatnál összesen 62 mérkőzésen jutott szóhoz, amelyeken 24 gólt szerzett és 10 előkészítést is magára vállalt. Télen a Lyon kölcsönvette a támadót Memphis Depay sérülése miatt. A szerződésben volt egy kikötés, hogy 11,5 millió euróért megvehetik a csatárt, amennyiben jövőre valamelyik nemzetközi kupasorozatban indulnak.

A koronavírus-járvány azonban átírta a Lyon számításait. Az idényt befejezettnek nyilvánították, ami alapján csak a 7. helyen végzett a csapat. Ennek értelmében nem aktiválhatják a szerződésben foglaltakat Ekambival kapcsolatban. A legfrissebb sajtóhírek szerint ennek ellenére is szeretnék leigazolni a kameruni játékost, mivel többen akár a távozás mellett is dönthetnek a nyár folyamán a bajnokság végeredménye miatt.

Ekambi a Lyon mezében 12 meccsen lépett pályára, kétszer talált a hálóba és 3 gólpasszt osztott ki. Piaci értékét a transfermarkt 14 millió euróra becsüli.