Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Visszavágott a Bayern a frankfurti vereségért – videóval

Novemberben 5-1-es vereséget szenvedett a Bayern a Frankfurt otthonában, így volt miért visszavágnia a bajor sztárcsapatnak. Ez végül össze is jött, hisz ők is egy ötössel küldték haza a Frankfurtot.

Az első veszélyes helyzet a 11. percben alakult ki, amikor egy szögletet követően Lewandowski találta el a felsőlécet. A Bayern az első negyedóra végére abszolút mezőnyfölénybe került, a Frankfurt pedig rendkívül pontatlanul játszott. A 17. minutumban aztán góllá is érett a hazaiak fölénye. Müller tálalt középre, amit Goretzka lőtt védhetetlenül a hálóba, 1-0! Müllernek ez már a 17. gólpassza volt a bajnokságban! A vezető gól megszerzése után a Bayern kissé engedett a szorításon, ám a Frankfurt nem tudott mit kezdeni ezzel. A helyzeteket továbbra is a hazaiak alakították ki, ami a 41. percben újabb góllá érett. Davies beadása után Müller volt eredményes, 2-0! Az első játékrészben a vendégek teljesen veszélytelenek voltak Neuer kapujára, akinek egyetlen védést sem kellett bemutatnia.

A második félidő sem indult jól a vendégek szempontjából. 45 másodperc elteltével Coman beadását Lewandowski fejelte a hálóba, aki így már a 27. bajnoki gólját szerezte, 3-0! Az 52. percben aztán összejött a szépítés a Frankfurtnak. Hinteregger egy szöglet után lábbal juttatta a labdát Neuer kapujába, 3-1! 3 perccel később újabb sarokrúgáshoz jutottak a vendégek, amit Hinteregger ezúttal fejjel továbbított a hálóba, 3-2! Mindkétszer a korábbi Bayern játékos, Rode volt az előkészítő. Aztán a frankfurti védelem elérte, hogy ismét két gól legyen a különbség. Fernandes adta el a labdát a büntetőterületen belül, amit Davies használt ki, 4-2! A 68. percben ismét feljebb zárkózhatott volna a Frankfurt, ám Gacinovic közeli lövését óriási bravúrral védte Neuer. A 74. minutumban ismét visszaállt a 3 gólos differencia. Gnabry pöccintését Hinteregger ügyetlenkedte Trapp mögé, 5-2! A 83. percben Kostic majdnem szépíteni tudott, de a kapufa megmentette a hazaiakat. Összességében a Bayern megérdemelten nyert ekkora különbséggel, a Frankfurt pedig csak 5 percig tudta veszélybe sodorni a bajorok sikerét.

 

Bayern München – Eintracht Frankfurt 5-2 (2-0)
Helyszín: Allianz Arena; Játékvezető: Marco Fritz
Gólszerzők: Goretzka (17.), Müller (41.), Lewandowski (46.), Davies (61.), Hinteregger (74. öngól) ill. Hinteregger (52, 55.)
Sárga lapok: – ill. Hinteregger (35.)
Kiállítás: – ill. –

Bayern München: Neuer – Davies, Alaba, Boateng (Hernández 73.), Pavard – Goretzka, Kimmich (Cuisance 85.), Müller – Coman (Zirkzee 85.), Perisic (Gnabry 64.), Lewandowski Vezetőedző: Hans Flick

Eintracht Frankfurt: Trapp – N’Dicka (Chandler 46.), Hinteregger, Ilsanker, Toure – Rode (Kamada 71.), Fernandes, Gacinovic (Sow 71.), Kostic, da Costa (Durm 76.) – Silva (Dost 76.) Vezetőedző: Adi Hütter

A mérkőzés összefoglalója:

 

A forduló további eredményei és programja:

Péntek

Hertha Berlin 4-0 Union Berlin

Szombat

Freiburg 0-1 Werder Bremen
B. Mönchengladbach 1-3 Bayer Leverkusen
Paderborn 1-1 Hoffenheim
Wolfsburg 0-2 Borussia Dortmund

Vasárnap

13:30 Schalke – Augsburg (Sport 1)
15:30 Mainz – RB Leipzig (Sport 1)
18:00 Köln – Fortuna Düsseldorf (Sport 1)

 

A bajnokság aktuális állása: