Legendák Viadala

A PL-be csábítják a Juventus csatárát – sajtóhír

F. Ádám
F. Ádám
újságíró, 2020 május 24. 16:43

Legutóbb arról számoltunk be, hogy az MLS-ből mutatnak komoly érdeklődést a Juventus csapatától távozni készülő rutinos támadó iránt, a legfrissebb lapértesülések szerint pedig legalább két angol csapat is szívesen látná…

A szigetországi Express információi szerint a Premier League mezőnyéből a Newcastle United és a Wolverhampton egyaránt szívesen leigazolná a Juventus csapatánál immár kevésbé számításba vett Gonzalo Higuaínt, akivel kapcsolatban a közelmúltban az MLS-t és nevelőcsapatához, az argentin River Plate-hez való visszatérést emlegette a világsajtó.

A 32 esztendős Higuaín annak idején a “Milliomosok” neveléseként 2007-ben 12 millió euró ellenében igazolt a Real Madridhoz, ahol 2007 és 2013 között 264 fellépés alatt 121 találatot szerzett a “királyi gárda színeiben. Ezt követően lassan Olaszország felé vette az irányt: három szezont töltött a Napoli alkalmazásában, s a 2015-2016-os idényben új Serie A-s rekordot állított fel egy szezon alatti 36 szerzett góljával, majd azon a nyáron az ősi rivális Juventus szolgálatába szegődött. Első szezonjában szállított 32 találatát nem tudta megismételni a rekordbajnoknál, kölcsönben megfordult az AC Milanban és a Chelsea-ben is, az aktuális kiírásban pedig öt bajnoki és két BL-gólnál jár.

Higuaín tavaly tavasszal már kipróbálhatta magát a PL-ben, amikor a “Kékek” színeiben 14 bajnokin ötször volt eredményes még Maurizio Sarri irányítása alatt.