Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Jövőre távozhat az Arsenal védője! – sajtóhír

Tavaly nyáron igazolt az Arsenal csapatához, ám már a távozásáról pletykálnak. David Luiz egyik klubjánál sem töltött el sok időt, úgy néz ki az „Ágyúsoknál” sem fog.

Augusztus elején jelentette be az Arsenal, hogy 8,7 millió euró ellenében megszerezték David Luiz játékjogát a Chelsea együttesétől. A brazil hátvéd két részletben erősítette a városi rivális „Kékeket” (2011-2014, 2016-2019), közben pedig a PSG-ben játszott két szezont. Egyik helyen sem töltött három évnél többet, és úgy néz ki, hogy az „Ágyúsoknál” sem tervez sokáig maradni.

A legfrissebb sajtóértesülések szerint a brazil játékos kész elhagyni Angliát 2021 nyarán, amikor lejár a szerződése. A Daily Star információi alapján Luiz a Benficához kerülhet, amely az első európai klubja volt, és ahonnan a Chelsea megvásárolta őt 2011 januárjában.

A középhátvéd ebben a szezonban alapembere az Arsenal védelmének. Összesen 32 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 2 gólt szerzett és 1 gólpasszt is kiosztott. Piaci értékét a transfermarkt 12 millió euróra becsüli.