Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: kikapott a Schalke, nyert a Hoffenheim – eredmények, tabella

A német bajnokság 28. fordulójának zárómérkőzéseit rendezték szerda este, ahol izgalmasnak ígérkező találkozókra számíthattunk, volt köztük középházi rangadó, kiesés ellen küzdő együttesek összecsapása, és pályára lépett a sereghajtó is, aki az utolsó szalmaszálak egyikébe kapaszkodhatott meg, ha győzedelmeskedik.

A teljesen utolsó Paderborn meglepte a kieső zóna környékén mozgó Augsburgot, ugyanis mindent egylapra feltéve támadtak és szép számmal dolgoztak ki lehetőségeket, de valahogy a gól nem akart összejönni, akárcsak az egész szezont tekintve. A találat a hazaiaknak sem jött össze, ennek függvényében egy-egy ponttal lettek gazdagabbak a csapatok, amelynek egyik együttes sem örülhet igazán.

Augsburg-Paderborn 0-0 (0-0)
Helyszín: WWK Arena, Játékvezető: D. Atyekin
Gólszerzők: –

Az első játékrész felejthetőre sikeredett a két fél között, a másodikban viszont potyogtak a gólok. A vezetést McKennie révén szerezték meg a vendégek az 53. percben (0-1), amire azonban két alkalommal is tudtak válaszolni a hazaiak. Előbb Hennings tudott eredményes lenni fejjel (1-1), majd Karaman is betalált ugyanazzal a testrészével (2-1), mint csapattársa, ezzel átvéve a vezetést. A Schalke ezt követően már nem tudott újítani, így vereséget szenved, amelynek következtében egyre távolabb kerültek az Európa-ligát érő helyektől.

Düsseldorf-Schalke 2-1 (0-0)
Helyszín: Merkur Spiel-Arena, Játékvezető: T. Welz
Gólszerők: R. Hennings (63′), K. Karaman (68′) ill. W. McKennie (53′)

A Hoffenheim kezdte jobban a találkozót, ugyanis megszerezték már az első negyed órában a vezetést, egy remek labdajáratás végén tudott eredményes lenni Baumgartner 11 perc elteltével (1-0). A Köln ezt követően emberhátrányba is került Bornauw csúnya belépőjét követően a 26. percben. A második félidő elején a hazaiak nagyon aktívak voltak, előbb Baumgartner megszerzi saját maga és csapat második gólját is a 46. percben (2-0), majd két minutummal később gólpasszt osztott ki az osztrák középpályás Zubernek (3-0). Azonban Hubner elkésett belépőjének köszönhetően megkapta második sárgáját, így a létszámban egalizálni tudtak a vendégek.  Majd egyenlő létszámban sikerül szépítenie a vendégeknek, Kainz tudott eredményes lenni egy kontratámadás végén a 60. percben (3-1). Sőt, a 77. percben feljöhettek volna egy gólra a vendégek, de Uth büntetőt hibázott. Az eredmény pedig már nem változott, így a Hoffenheim örülhetett a három pontnak, amellyel megközelítették a 6. helyezett Wolfsburgot.

Hoffenheim-Köln 3-1 (1-0)
Helyszín: PreZero Arena, Játékvezető: F. Brych
Gólszerzők: Baumgartner (11′ 46′), Zuber (48′) ill. F. Kainz (60′)
Kiállítva:
Hubner (50′) ill. S. Bornauw (26′)

A mérkőzésen óriási elánnal kezdtek be a vendégek, aminek az eredménye egy gól lett, egy kontratámadás végén tudott eredményes lenni Baku a 13. minutumban (0-1). A berliniek azonban tudtak reagálni a bekapott gólra és addig jöttek előre míg nem sikerült egyenlíteni, ami Ingvartsennek jött össze szabadrúgásból a 33. percben (1-1). Majd még az első játékrész befejezése előtt megfogyatkoztak a hazaiak, Andrich butasága miatt megkapta második sárgáját, így idő előtt távozott. A találkozón pedig már több gól nem esett, ennek következtében egy-egy ponttal lettek gazdagabbak a csapatok. Szalai Ádám a 82. percben léphetett pályára csereként.

Union Berlin-Mainz 1-1 (1-1)
Helyszín: Stadion An der Alten Försterei, Játékvezető: R. Schroder
Gólszerzők: M. Ingvartsen (33′) ill. B. Baku (13′)
Kiállítva: R. Andrich (42′)

A 28. forduló további eredményei
Borussia Dortmund – Bayern München 0-1
Eintracht Frankfurt–Freiburg 3-3
Bayer Leverkusen–Wolfsburg 1-4
Werder Bremen–Borussia Mönchengladbach 0-0
RB Leipzig-Hertha BSC 2-2

A tabella jelenlegi állása

forrás:eredmenyek.com