Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Alaposan átalakulhat a Napoli, ha nincs BL!

Nagy hatással lehet a csapatra, ha nem sikerül kiharcolniuk a Bajnokok Ligája indulást a következő szezonra. Lehet, hogy a legértékesebb játékosaikat értékesíteniük kell.

Kalidou Koulibaly eladása mindennapos téma. Folyamatosan repkednek a pletykák arról, hogy melyik sztárcsapathoz igazol a szenegáli védő. A leggyakrabban a Manchester Unitedet és a Liverpoolt emlegetik vele kapcsolatban. A klub korábbi játékosa, Andrea Dossena is úgy véli, hogyha nem sikerült kiharcolni a BL indulást, akkor a védőt értékesíteni kell:

9 ponttal vannak lemaradva az Atalantától. Ez egy óriási kihívás a szezon hátralévő részére. Ha ezt nem sikerül elérni, akkor pár játékostól kénytelenek lesznek megválni. A két legfontosabb név Koulibaly és Fabian Ruiz lehet. Koulibaly a világ egyik legjobb középhátvédje, fizikálisan nagyon erős és gyors is, nem véletlenül csábítják Premier League csapatok. Jürgen Klopp keretében ő lehet az utolsó hiányzó láncszem ahhoz, hogy egy igazi szupercsapatról beszéljünk. Van Dijk és ő elképesztő párost alkothatna. A Napoli azért van most ilyen nehéz helyzetben, mert a szezon első felében nagyon alulteljesítette az elvárásokat. Gattuso érkezésével viszont jó irányba indultak el. Jó stílust adott a csapatnak, amely nagyon letisztultan játszott az utolsó meccseken.

A koronavírus-járvány miatt félbeszakított idényben a Napoli a 6. helyet foglalta el a tabellán, 26 forduló alatt 39 pontot gyűjtve. A hőn áhított 4. pozíciótól 9 egységnyire vannak lemaradva, úgy, hogy az Atalanta egy mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk.

Koulibaly ebben a szezonban összesen 21 meccsen kapott szerepet, miután többször is sérüléssel bajlódott. A szenegáli hátvéd szerződése 2023 nyaráig érvényes a Napolival. Piaci értékét a transfermarkt 56 millió euróra becsüli.