Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Már a PSV-nek sem kell Dzsudzsák régi haverja

Bő tíz évvel ezelőtt a PSV Eindhoven két legfényesebb és legígéretesebb csillagaként tartották számon Dzsudzsák Balázst és Ibrahim Afellayt. Ám amíg a magyar támadó az orosz bajnokságban és a Közel-Keleten tévelyeg azóta is, a holland reménység megfordult az FC Barcelonában.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Feels great to be back on the pitch again! Can’t wait for full team training to restart, but health remains the most important thing. Be patient #Elhamdoelileh #Ramadan

Ibrahim Afellay (@ibrahimafellay) által megosztott bejegyzés,

Azonban Ibrahim Afellay barcelonai karrierjében végül nem túl sok köszönet volt, bár többek között így is Bajnokok Ligája-győztesnek vallhatja magát. A szenvedős-kölcsönbekerülgetős Barcás évek után végül a Stoke City-ben kötött ki a végül ötvenhárom holland válogatottságig jutó középpályás. Az angol klubnál tavaly januárig húzta, ám végül ott sem tartottak már rá igényt három és fél szezont követően. Fél év szabadügynökösködés után kisebb fajta meglepetésre egykori nevelőklubja csapott le rá.

Ám Afellay számára nem jött be a visszatérés az eindhoveniekhez. A ma már 34 éves veterán a 2019/20-as idényben mindössze három bajnokin és egy kupameccsen léphetett pályára a PSV-ben. Sőt, az is bejelentésre került, hogy a klub nem hosszabbítja meg csak a nyárig megkötött szerződését, azaz újra szabadon igazolható lesz.

A jelek szerint ez mégsem töri meg Afellay lelkesedését:

„Úgy gondolom, hogy a karrierem ettől még nem ér véget, és még hasznos lehetek ezen a szinten.”

– fogalmazta meg reményeit, a négyszeres holland bajnok.