Megvan, hogy mikor térhetnek vissza a pályára Cristiano Ronaldóék – hivatalos

Farkas Bence
Farkas Bence
újságíró, 2020 május 29. 06:30

Az olaszoknál is újraindul a futballélet, a sportminiszter Vincenzo Spadafora bejelentette, hogy június 13-án az Olasz Kupa elődöntőinek visszavágóit (Napoli-Inter, első meccsen: 1-0; Juventus-Milan, első meccsen: 1-1) játsszák le, négy nappal később a döntőt, majd a tervek szerint június 20-án a Serie A is folytatódik.

Spadafora azt mondta, a kupameccseket vizsgának szánják, ha ott minden rendben megy, akkor utána teljes biztonsággal újraindíthatják a bajnokságot. A koronavírus-járvány miatti szünet előtt az elmúlt évek egyeduralkodója, a 2012 óta minden bajnokságot megnyerő Juventus állt az élen, de csak egy pontra van a címvédőtől a 27 gólos Ciro Immobile vezérletével pazar idényt futó Lazio.

Olaszország a koronavírus-járvány egyik gócpontja volt Európában, a halottak száma 33 ezer fölött van, az aktív fertőzöttből csütörtökön 48 ezret, gyógyultból 150 ezret tartottak nyilván. Csütörtökön egy másik topliga is megkapta az engedélyt a folytatásra, a Premier League-ben június 17-én rendezik az első játéknapot.