Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: hatgólos mérkőzésen győzedelmeskedett a RB Leipzig – Videóval

Két olyan csapat csapott össze hétfő este a német bajnokság 29. fordulójának zárómérkőzésén, akiknek szüksége volt mind a három pontra, de leginkább a vendég Lipcseieknek, ugyanis győzelmükkel visszakerülhettek a harmadik helyre, míg a Kölni minél messzebb akart kerülni a kiesőzónától.

 

A mérkőzést a hazaiak kezdték jobban, aminek a 7. percben lett meg az eredménye, akkor egy remek támadás végén Rexhbecaj éles szögből lőtt, amelyet Gulácsi védeni tudott nagy nehézségek árán, de a kapufáról lecsorgó labdát Córdoba bevágta a magyar kapus mellett, 1-0! Ezt követően a vendégek magasabb fokozatra kapcsoltak és eredményesek is tudtak lenni a 20. minutumban, Angelino beadását fejelte remekül a hálóba Patrik Schick, 1-1! A Kölnieket ezt követően kisebb érvágás érte, ugyanis góllövőjüket, Jhon Córdobát sérülés miatt le kellett cserélni a 24. percben. Még az első játékrész vége előtt a vendégek a vezetést is megszerzik, Laimer kiváló kiugratását értékesítette higgadtan Nkunku, 1-2! A pihenőre ennek következtében a Lipcseiek mehettek nyugodtabban, de nem dőlhettek azért még hátra.

A második játékrészt Julian Nagelsmann fiai kezdték jobban, ami egy gólban mutatkozott meg. Egy a Lipcseiek szemszögéből balról bejövő szabadrúgást húzott le Gulácsi, amelyet egyből előre küldött Timo Werner irányába, a német válogatott csatár pedig a magyar hálóőr remek kiugratásával a kapuig sprintelt, majd a ziccert higgadtan értékesítette, 1-3! Azonban nem sokáig örülhettek a két gólos előnynek a vendégek, ugyanis a Köln újra egyre módosítja a különbséget, méghozzá Modeste remek lövésével, a francia csatár remekül tekert a kapuba, 2-3! Viszont a Lipcseiek azonnal visszaállították a két gólos előnyt, egy szögletből lepattanó labdát bombázott a kapuba Dani Olmo, aki ezzel megszerezte első gólját a német együttesben, 2-4! Ezt követően a mezőnyharcé volt a szerep, a vendégek alakítottak még ki lehetőségeket, de Werner, Olmo és Sabitzer is elpuskázta azokat, míg hazai oldalon Modeste tehette volna izgalmassá a találkozó hajráját, de nem tudott túljárni Gulácsi eszén, így megérdemelt Lipcsei győzelem született, amellyel visszakerültek a tabella harmadik helyére.

Köln – RB Leipzig 2-4 (1-2)
Játékvezető: Dingert C. (Ger), Helyszín: RheinEnergie Stadion
Gólszerzők: J. Córdoba (7′), A. Modeste (55′) ill. P. Schick (20′), Nkunku (38′), T. Werner (49′), D. Olmo (57′)

 

A 29. forduló további eredményei
Péntek:
Freiburg – Bayer Leverkusen 0-1

Szombat:
Hertha BSC – Augsburg 2-0
Mainz – Hoffenheim 0-1
Schalke 04 – Werder Bremen 0-1
Wolfsburg – Frankfurt 1-2
Bayern München – Düsseldorf 5-0

Vasárnap:
Mönchengladbach – Union Berlin 4-1
Paderborn – Borussia Dortmund 1-6

A bajnokság jelenlegi állása