Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női NB I: a Ferencváros került közelebb a BL-induláshoz

Az FTC 3-2-re győzte le az MTK-t a Bajnokok Ligája-selejtezőjében való indulásról döntő, két nyert mérkőzésig tartó párharc első mérkőzésén.

A Magyar Labdarúgó-szövetség korábbi határozatának értelmében a Simple Ligában nem hirdetnek bajnokot, a BL-részvételért azonban a záró tabella első két helyezettje a bajnoki döntővel megegyező forgatókönyv szerint játszik: a párharc az egyik csapat második győzelméig tart. Amennyiben a találkozókon kilencven percet követően döntetlen az állás, tizenegyespárbajban születik döntés. A 13. fordulóból elhalasztott MTK-DVTK találkozót egy hete pótolták be, és mivel a fővárosiak legyőzték a miskolciakat, és a második helyen végeztek, így ők játszhatnak a BL-indulásért a félbeszakításkor listavezető Ferencváros ellen.

Az első fél órában nem volt sok helyzet, ám szinte a semmiből a zöld-fehérek vezetést szereztek: Kocsán remekül ment el a jobb oldalon, egy megkerülős csel után úgy tűnt kicsit hosszan tolta meg a labdát, ám még a kijövő kapus előtt odaért, becsúszva középre tette, amelyre Pusztai érkezett, aki az üres kapuba lőtt (1-0). Néhány perccel később megduplázhatta volna előnyét a Ferencváros, Vágó lövése után mindkét kapufát érintette a labda, mégsem pattant be a kapuba. A szünet előtt egyenlíteni tudott az MTK: Magyarics egy csel után passzolt Nagynak, aki nem hibázott (1-1).

Az 59. percben ismét hátrányba kerültek a kék-fehérek: egy pontrúgás után Vágóról maradtak le a védők, aki kihasználta a lehetőséget (2-1). Az MTK ezt követően sem adta fel, Turányi egy szerencsés góllal ismét egyenlített (2-2). Habár sokáig tartotta magát az MTK, a 89. percben tizenegyest kapott az FTC, amelyet Mosdóczi értékesített, megszerezve ezzel a győztes gólt a Ferencvárosnak (3-2). A hátralévő néhány percben az MTK nem tudott harmadszor is talpra állni, így az FTC került előnybe a két nyert mérkőzésig tartó párharcban. A következő találkozót június 11-én rendezik.

Női NB I
Párharc a Bajnokok Ligája-indulásért:
FTC-Telekom – MTK 3-2 (1-1)
Gólszerzők: 
Pusztai (31.), Vágó (60.), Mosdóczi (89. – tizenegyesből), ill. Nagy (44.), Turányi (73.)