Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: Tovább élesedik a kiesés elleni harc

A Debrecen és a Kaposvár pénteki meccse után 3 mérkőzést rendeztek az NBI 27. fordulójából szombaton. A kiesés ellen menekülő Paks és Újpest is nyerni tudott, míg a Fehérvár hozta a kötelezőt.

Nem volt igazán eseménydús az első félidő a dobogós Mezőkövesd és a kiesés ellen menekülő Paks párharcán. A hazaiak egy kapufáig, míg a vendégek egy veszélyes fejesig jutottak az első 45. percben. Az 50. minutumban aztán vezetéshez jutottak a Paksiak. Egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után kihasználták a mezőkövesdi védelem kihagyását. Böde indítását Könyves értékesítette, 0-1! A Kövesd hiába próbálkozott, nem tudták feltörni a Paks védelmét, akik nagyon veszélyes kontrákat vezettek. Az egyik ellentámadásukból meg is lett a 2. gól, Hahn passzát követően Könyves szerezte meg a második találatát, 0-2! Összességében a Paks a jó helyzetkihasználásának és a stabil védekezésének köszönhetően megérdemelten nyert és elmozdult a kiesőzónából. A vendégek sikerével matematikailag is biztossá vált, hogy a Kaposvár kiesett az élvonalból.

Mezőkövesd – Paks 0-2 (0-0)
Gólszerző: –
ill. Könyves (50., 64.)

Bátran kezdte a mérkőzést a Kisvárda, amelynek több helyzete is adódott, hogy megszerezze a vezetést. Mégis a Fehérvár talált a hálóba a 16. percben Nego révén Houri passzából, 1-0! A félidő második felében már jobban sikerült megfogni a kisvárdai támadásokat, de Carrillo együttese sem tudott komoly helyzeteket kialakítani. A második félidő első felét jobban megnyomta a hazai csapat, de a találkozó egészen a 87. percig nyitott maradt. Ekkor Funsho kitűnő passzt tett a kissé lesen álló Nikolic elé, aki nem hibázta el a helyzetet, 2-0! Ezzel a Fehérvár hozta a kötelezőt, és 6 pontra megközelítette az éllovas FTC-t.

MOL Fehérvár – Kisvárda 2-0 (1-0)
Gólszerzők
: Nego (16.), Nikolic (87.) ill. –

A friss kupagyőztes Budapest Honvéd kezdte jobban az első félidőt, több helyzetük is volt, ám ezeket elhibázták vagy Banai védett nagyot. Az Újpest meg is büntette a vendégek hibáit. A játékrész hosszabbításában Simon tekerte középre a labdát, Novothny pedig fejjel továbbította a hálóba azt, 1-0! A második félidőben is a Honvéd volt az aktívabb, de az Újpest jól állta a sarat. Egyik fél előtt sem akadt igazán kidolgozott helyzet a második játékrszében, inkább a pontrúgásokból próbáltak meg építkezni. A 94. percben még Batik döngette meg a felsőlécet, de Banai és az Újpest is megúszta ezt a helyzetet, ami az utolsó volt ezen az összecsapáson. A frissen kinevezett Predrag Rogan győzelemmel mutatkozott be a lila-fehérek élén, aminek köszönhetően elléptek a kiesést jelentő 11. helyről.

Újpest – Honvéd 1-0 (1-0)
Gólszerző:
Novothny (45+1.) ill. –

 

A 27. forduló eddigi eredményei és további programja:
Péntek
DVSC 1 – 1 Kaposvár
Szombat
Mezőkövesd 0-2 Paks
MOL Fehérvár 2-0 Kisvárda
Újpest 1 – 0 Honvéd 
Vasárnap
18:55 Zalaegerszeg – Puskás Akadémia (Tv: M4 Sport)
21:05 Ferencváros – Diósgyőr (Tv: M4 Sport)

A bajnokság jelenlegi állása: