Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ismét a Dortmund hátvédjét szeretné a Barca?

Már tavaly nyáron is lehetett arról hallani, hogy a Barcelona együttese kinézte magának a Borussia Dortmund játékosát, Raphael Guerreirót. Akkor végül nem őt szerződtették, ám a hírek szerint most ismét szemet vetettek a portugálra. 

Guerreiro 2016 nyara óta erősíti a sárga-feketéket, akik 12 millió euróért szerződtették a Lorient együttesétől. A portugál játékos már 116 meccsen lépett pályára a német csapat színeiben, amelyeken 23 gólt szerzett és 21 gólpasszt is kiosztott. Szerződését a tavalyi évben hosszabbította meg egészen 2023-ig.

A hátvédként és középpályként is bevethető Guerreirót már tavaly nyáron is kiszemelte magának a Barcelona csapata. A katalánok akkor végül Junior Firpo leigazolása mellett döntöttek, akinek nem sikerült valami fényesen az első szezonja. A Barca már szeretne is túladni a hátvéden, ugyanis a Lautaro Martinez projektben lepasszolnák őt az Internek, hogy csökkenjen az átigazolási díj. Ha ez az üzlet összejön, akkor a katalánoknak egy új balhátvédre lenne szükségük, ezért erősödött fel az érdeklődésük ismét Guerreiro iránt az A Bola értesülései alapján.

A 26 esztendős portugál ebben a szezonban összesen 34 meccsen kapott szerepet, nyolcszor talált a hálóba és ötször szolgálta ki a társait. Piaci értékét a mértékadó transfermarkt 28 millió euróra becsüli.