Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

2. Bundesliga: minden együttes botlott az élmezőnyből – Körkép

A német másodosztály (2. Bundesliga) 30. fordulójában mindössze egyetlen élmezőnybeli együttesnek sikerült győznie, a többiek mind pontokat hullajtottak.


Péntek: A forduló nyitómérkőzésein középházi rangadók voltak, ahol megtippelhetetlenek voltak az eredmények, talán az meglepő lehet, hogy a Sandhausen idegenben verte meg a Fürth együttesét 2-1-re. A másik összecsapáson a Bochum gyűrte le a St. Pauli csapatát 2-0-ra hazai környezetben.

Szombat: A forduló meglepetése született meg a hétvége második játéknapján, ugyanis a listavezető Bielefeld fogadta a kiesés ellen küzdő Nürnberg csapatát, és hiába szereztek korán vezetést a hazaiak végül 1-1-es döntetlen született. Szombaton emellett összecsapott a bajnokság utolsó két együttese is, a Wehen hazai pályán kapott ki 3-2-re a Dresdentől, így a vendégek az utolsó szalmaszálba beletudtak kapaszkodni, ezzel a győzelmükkel egy pontra vannak az éppen legyőzött Wehentől, háromra a Karlsruhétől és hatra a Nürnbergtől. A játéknap harmadik találkozóján a Regensburg sima 3-0-s győzelmet aratott a Darmstadt felett.

Vasárnap:
A hét utolsó napja sem maradt meglepetés nélkül, ugyanis a Stuttgart a Bielefeld pontvesztésének tudatában léphetett pályára hazai pályán az alsóházi Osnabrück ellenében, azonban nem sikerült gólt szereznie egyik csapatnak sem, így 0-0-val és egy-egy ponttal gazdagodhattak az együttesek, aminek a vendégek örülhettek. A feljutásért küzdő Heidenheim 2-1-es vereséget szenvedett a Hannover csapatától, akiknek matematikailag még van esélye elérni a rájátszást érő harmadik helyet, de ennek kicsi a valószínűsége. A játéknap harmadik találkozóján a középmezőnyt vezető Erzgebirge Aue verte a kiesés ellen menekülő Karlsruhe csapatát 1-0-ra.

Hétfő: A forduló zárónapján a bajnoki címért küzdő Hamburg fogadta a középmezőnyben szereplő Kiel együttesét, és meglepetésre 3-3-as döntetlen született, amelyet az utolsó pillanatokban harcoltak ki a vendégek, így a hazaiak elszalasztották a lehetőséget, hogy tapadjanak az első helyezett Bielefeldre.

A 30. forduló eredményei
Fürth – Sandhausen 1-2
Bochum – St. Pauli 2-0
Bielefeld – Nürnberg 1-1
Wehen – Dresden 2-3
Regensburg – Darmstadt 3-0
Erzgebirge Aue – Karlsruhe 1-0
Stuttgart – Osnabrück 0-0
Hannover – Heidenheim 2-1
Hamburg – Kiel 3-3

A bajnokság jelenlegi állása