Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

AC Milan: a Lyon kiválósága a legújabb kiszemelt – sajtóhír

Az olasz labdarúgó-bajnokság egyik legnagyobb múltú klubja akarja megkaparintani a francia gárda holland kiválóságát. 


Az AC Milan bejelentkezett a Lyon támadójának, Memphis Depaynak a játékjogáért, az átigazolásokban jártas CalcioMercato értesülései szerint. A holland válogatott játékos szerződése 2021 júniusában lejár, ennek következtében, ha a következő hetekben nem tud megegyezni vele a francia gárda, akkor a nyáron valószínűleg túladnak rajta, hogy pénzt lássanak belőle, így a Rossoneriknél köthet ki a 26 éves szélső.

Depay szereti a jelenlegi közeget, azonban nagyobb bajnokságba vágyódik, így szinte biztos, hogy nem fogja meghosszabbítani kontraktusát és a nyáron továbbáll. Az AC Milan jelenlegi formája szerint nem biztos, hogy előrelépés lehet a Lyonhoz képest, de minden bizonnyal mérlegelni fog a holland támadó.

A 26 éves játékos jelenlegi piaci árát 45 millió euróra taksálják, ettől viszont valószínűleg olcsóbban juthatna hozzá az olasz együttes, ha tényleg komolyan gondolják a leigazolását.

Depay 2016 januárjában érkezett a Lyonhoz a Manchester United csapatától 16 millió euróért, azóta pedig hatalmas közönség kedvenc lett a francia klubnál. A négy év alatt minden versenysorozatot figyelembe véve 134 mérkőzésen kapott lehetőséget, amelyeken 53 gólt és 43 gólpasszt jegyzett a jelenleg sérüléssel bajlódó támadó.